Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στην Οδησσό: Πακέτο COMAO εξαπέλυσε πυραύλους cruise

ΜΕ μαχητικά Su-30 και Su-35

Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στην Οδησσό: Πακέτο COMAO εξαπέλυσε  πυραύλους cruise

Σε νέα επίθεση κατά της Οδησσού προχώρησαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις. Αυτή τη φορά η Αεροπορία ανέλαβε να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις σε αντίθεση με το Ναυτικό που είχε εξαπολύσει την πρώτη επίθεση.

Όπως ανέφερε ο Yuriy Ihnat εκπρόσωπος της ουκρανικής Αεροπορίας αεροσκάφη Su-35 και Su-30 εξαπέλυσαν 13 βλήματα cruise κατά στόχων στην Οηδησσό. Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Βέβαια ο Ουκρανός εκπρόσωπος  κάπου πρέπει να τα μπέρδεψε καθώς ανάμεσα στα αεροσκάφη που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις αναφέρει και αεροσκάφη Su-22 τα οποία όμως έχουν προ πολλού αποσυρθεί από την ρωσική Αεροπορία, ενώ αναφέρει και ένα τύπο Μ-30 για τον οποίο δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία.

Η επίθεση πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την Ρωσία.

Τα αποτελέσματα της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό

Είναι άγνωστο τι ακριβώς στόχοι κτυπήθηκαν, αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών και δη ρουκετών για τα συστήματα ΠΕΠ HIMARS ως απάντηση σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν εχθές οι Ουκρανοί κατά ρωσικών στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσαν κατά διάρκεια της νύχτας οι Ρώσοι στο Χάρκοβο όπου και καταστράφηκαν αποθήκες οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών και δεξαμενές καυσίμων, ενώ οι Ουκρανοί με βολές HIMARS κατέστρεψαν ρωσικά συστήματα S-300.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.