ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στο Τσάσιβ Γιαρ: Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους – Αιχμαλωτίστηκαν εκατοντάδες

Οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση στην Αβντίιβκα

Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στο Τσάσιβ Γιαρ: Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους – Αιχμαλωτίστηκαν εκατοντάδες

Oι Ρώσοι εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στην ουκρανική γραμμή άμυνας στο Τσάσιβ Γιαρ και κατέλαβαν το δάσος του Ποπόβσκι αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να υποχωρήσουν στο εσωτερικό της πόλης-φρούριο.

Εκατοντάδες Ουκρανοί αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την υποχώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Ολεσάντρ Σίρσκι, είχε επισκεφτεί το Τσάσιβ Γιαρ και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η πόλη βομβαρδίζονταν καθημερινά από σμήνη ρωσικών drones.

Η Μόσχα έστειλε κι άλλες δυνάμεις στο μέτωπο του Tσάσιβ Γιαρ που σημαίνει ότι θεωρεί πως υπάρχουν αδύνατα σημεία στην ουκρανική άμυνα ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί αντιπερισπασμό για να αναγκάσει τον ουκρανικό Επιτελείο να μην αποσύρει εφεδρείες από άλλα μέτωπα για να τις στείλει στην πόλη της Αβντίιβκα με σκοπό την αποτροπή της κατάληψής της από τους Ρώσους.

Ο Σίρσκι είδε ο ίδιος πως ούτε εκεί η κατάσταση είναι καλή για τους Ουκρανούς καθώς οι Ρώσοι έχουν καταλάβει στρατηγικά σημεία που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν σε έφοδο για την κατάληψη της πόλης.

Ταυτόχρονα στην Αβντίιβκα οι εναπομείναντες Ουκρανοί, χωρίστηκαν σε δύο βασικές ομάδες, όπου η πρώτη κατέφυγε στο εργοστάσιο οπτάνθρακα, και η δεύτερη έχει συγκεντρωθεί σε συνοικίες μεταξύ του κεντρικού και του νότιου τομέα και έχει περικυκλωθεί από τους Ρώσους.

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι χτυπούν τις αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών των Ουκρανών, στο ένατο δημοτικό διαμέρισμα ώστε να εξαλειφθεί η όποια δυνατότητα τους να πολεμούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.