ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αιχμαλωτίστηκαν δύο μέλη της βρετανικής SAS στην Χερσώνα και σκοτώθηκε ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης

Με αργό ρυθμό η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς

Αιχμαλωτίστηκαν δύο μέλη της βρετανικής SAS στην Χερσώνα και σκοτώθηκε ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης

Μία ομάδα Spetsnaz του ρωσικού στρατού αιχμαλώτισε στην Χερσώνα δύο Βρετανούς που φέρονται να είναι μέλη της SAS οι οποίοι μάλιστα μιλούσαν ρωσικά. 

Οι δύο Βρετανοί διεξήγαγαν αναγνωριστικής επιχειρήσεις για λογαριασμό του Λονδίνου.

Οι Βρετανοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για δύο εθελοντές, οι οποίοι εργάζονταν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον Πολ Άρεϊ (γεννημένος το 1977) και τον Ντίλαν Χίλι (γεννημένος το 2000).

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος ενός Αμερικανού πρώην Πεζοναύτη, του Willy Joseph Cancel, ο οποίος υπηρετούσε ως μισθοφόρος του ουκρανικού καθεστώτος.

Τις αμοιβές των μισθοφόρων τις πληρώνει η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση από κονδύλια της CIA.

Στο μεταξύ στην ανατολική πλευρά του μετώπου η πόλη Αvdeeka  που αποτελεί το διοικητικό κέντρο της ουκρανικής άμυνας στην εναπομείνασα υπό ουκρανικό έλεγχο περιοχής του Ντονμπάς, δέχεται πλέον ισχυρότατη πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις και οι μάχες δίνονται στα περίχωρα της πόλης.

https://twitter.com/Caucasuswar/status/1519711449513447424?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1519711449513447424%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwarnews247.gr%2Fektakto-paradotheite-den-echete-elpida-peftei-i-liman-sto-slaviansk-oi-rosoi-ragizei-to-frourio-tis-avdeevka%2F

Οι Ρώσοι ρίχνουν στην μάχη ότι καλύτερο διαθέτουν καθώς εάν πάρουν τον έλεγχο της πόλης θα έχει επιτευχθεί η περίφημη περικύκλωση που επιζητούν οι ρωσικές δυνάμεις.

Η πόλη Liman ουσιαστικά ελέγχεται πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες με πολύ κόπο, χιλιόμετρο με χιλιόμετρο, προελαύνουν προς το Σλαβιάνσκ, το οποίο το 2014 είχε καταληφθεί εύκολα από τους αυτονομιστές οι οποίοι το εγκατέλειψαν συνέχεια καθώς δεν υπήρξε ενίσχυση από τον ρωσικό Στρατό.

Τώρα βέβαια, εκείνο που το 2014 ήταν εύκολο, απαιτεί ρωσικούς ποταμούς αίματος και τεράστια καταστροφή υποδομών από πλευράς Ουκρανών: Οι νεοναζί της περιοχής ανατίναξαν την γέφυρα μεταξύ Krasny Liman και Slavyansk προκειμένου να καθυστερήσουν το ρωσικό Στρατό και ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ειδικά οχήματα του ρωσικού Στρατού που καλούν τους Ουκρανούς να παραδοθούν καθώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα διαφυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.