ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Εφιάλτης τα FPV για τα άρματα μάχης Ρωσίας & Ουκρανίας με αποτέλεσμα προστατευτικές κατασκευές τύπου… “Mad Max”

Αυξάνεται η χρήση αυτοσχέδιων θωρακίσεων στα άρματα μάχης στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα drone

Εφιάλτης τα FPV για τα άρματα μάχης Ρωσίας & Ουκρανίας με αποτέλεσμα προστατευτικές κατασκευές τύπου… “Mad Max”

Ρωσικά άρματα μάχης όπως τα T-72B3M και T-80BVM εξοπλίζονται όλο και πιο συχνά με διάφορες αυτοσχέδιες θωρακίσεις, περιλαμβάνοντας στέγαστρα και πλέγματα οροφής, αλυσίδες, κουτιά και άλλα υλικά.

Αυτές οι προσθήκες εφαρμόζονται κυρίως στο πίσω μέρος των αρμάτων για να προστατεύσουν από επιθέσεις από πάνω, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε FPV drones και αντιαρματικά πυρομαχικά​​.

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει τα Μ1 Abrams τους με πλάκες εκρηκτικού θωράκα Kontakt-1 και ειδικές κατασκευές για την αντιμετώπιση των FPV drones, τόσο στις οροφές όσο και στις πλευρές των αρμάτων​​.

Αυτές οι ενισχύσεις περιλαμβάνουν επίσης τις κλασικές κατασκευές τύπου «cope cage», που από τις πρώιμες μορφές τους με αλυσίδες, μεταλλικές πλάκες και σανίδες, έχουν εξελιχθεί σε πιο εξειδικευμένους σχεδιασμούς ενάντια σε αντιαρματικές εκρηκτικές κεφαλές τύπου tandem.

Οι σύγχρονες μορφές αυτών των προστατευτικών κατασκευών συνδυάζουν επίσης τη χρήση πλάκων ERA και συστημάτων παρεμβολών ηλεκτρονικού πολέμου για την προστασία των αρμάτων από επιθέσεις FPV υψηλής ακρίβειας​.

Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.