ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στην έπαυλη του Ρώσου επιχειρηματία Ο.Ντεριπάσκα στο Λονδίνο (βίντεο)

Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας

Ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στην έπαυλη του Ρώσου επιχειρηματία Ο.Ντεριπάσκα στο Λονδίνο (βίντεο)

Ακτιβιστές προχώρησαν στην κατάληψη της έπαυλης του Ρώσοι επιχειρηματία, Όλεγκ Ντεριπάσκα, στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην πλατεία Μπελγκρέιβ.

Μάλιστα, στην πρόσοψη έβαλαν ένα πανό που αναφέρει «αυτή η ιδιοκτησία έχει απελευθερωθεί» ενώ σε παράθυρο έχουν αναρτήσει την ουκρανική σημαία.

Ένα αστυνομικό βαν και ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένα απέξω. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν κινητοποιηθεί.

Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ωστόσο έχασε σημαντικό μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ο 775ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Ντεριπάσκα είναι βιομήχανος και ιδρυτής του Basic Element, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους στη Ρωσία και του Volnoe Delo, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού ιδρύματος της Ρωσίας. Στην περιουσία του προστέθηκαν και κρατικά περιουσιακά στοιχεία που ιδιωτικοποιήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ. Πλέον είναι ο πρόεδρος του Ρωσικού γίγαντα αλουμινίου RUSAL.

Τη δεκαετία του 1990, οπότε και υπήρχαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ επιχειρηματιών για την απόκτηση πρώην κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ο ίδιος θεωρήθηκε νικητής στον πόλεμο του αλουμινίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντεριπάσκα έχει την κυπριακή υπηκοότητα από το 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.