ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλλαγή επιχειρησιακής δράσης από τους Ρώσους στο Ντονμπάς: Τακτική “Αzovstal” εφεξής σε όλες τις πόλεις

Κυκλώθηκε η Adviika

Αλλαγή επιχειρησιακής δράσης από τους Ρώσους στο Ντονμπάς: Τακτική “Αzovstal” εφεξής σε όλες τις πόλεις

Την επιτυχημένη τακτική του Azovstal εφαρμόζουν και στην περίπτωση της οχυρωμένης πόλης Adviika το τελευταίο μεγάλο οχυρό και κόμβο της άμυνας στο Ντονμπάς οι Ρώσοι: Την κύκλωσαν, την «σφράγισαν» και περιμένουν την παράδοσή της από πείνα και έλλειψη εφοδίων!

Νωρίτερα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Novoselivka Druha (ή αλλιώς Novoselka-2) κόβοντας τον βόρειο διάδρομο ανεφοδιασμού της Avdiika δίπλα από το χωριό Kamyanka.

Κατά διάρκεια σκληρών μαχών οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την βιομηχανική ζώνη και μέρος της δασικής ζώνης που εφάπτεται με την πόλη της Avdiika.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ουκρανοί προσπάθησαν να μεταφέρουν ενισχύσεις και εφεδρείες από την ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. Δεν τα κατάφεραν. Αποκόπηκαν και κτυπήθηκαν ανηλεώς.

«Οι δυνάμεις του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέλαβαν τις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση Avdiivka και ολοκλήρωσαν την κύκλωση της τοποθεσίας»  ανακοίνωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia-1» ο ρωσόφωνος ηγέτης του Ντονιέτσκ Έντουαρντ Μπασουρίν.

Και συνέχισε: «Ο στρατός του Ντονέτσκ δεν θα εισέλθει στην Avdiivka και σε άλλες μεγάλες πόλεις υπό ουκρανική κατοχή. Αντίθετα, οι στρατιωτικοί θα απομακρυνθούν από τις πόλεις για να περικυκλώσουν την ουκρανική ομάδα. Δεν πρόκειται να μπούμε ούτε στην Avdiivka ούτε σε άλλες μεγάλες πόλεις. Θα υποχωρήσουμε και θα τους κρατήσουμε σε περικύκλωση. Έτσι, όταν διακοπεί η παροχή των απαραίτητων υλικών πόρων, τι θα μείνει εκεί – θα είναι περικυκλωμένοι. Και θα έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν ζωντανοί ή να πεθάνουν»

Οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Avdiika έχουν πλέον μία και μόνο διέξοδο από την πλευρά του αυτοκινητοδρόμου της Orlovka.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν τις τελευταίες ώρες να αντεπιτεθούν για να σπάσουν την περικύκλωση που υφίστανται αλλά απέτυχαν και υποχώρησαν με βαριές απώλειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.