ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αμφιλεγόμενη συμφωνία για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης στο Ενέργκονταρ της Ζαπορίζια μεταξύ ΙΑΕΑ, Ρωσίας & Ουκρανίας!

Αποσύρονται εκατέρωθεν τα βαρέα όπλα - Φουντώνει η κριτική στον Β.Πούτιν από το εσωτερικό της Ρωσίας: «Εκχωρείς δικαιώματα σε ρωσικό έδαφος»

Αμφιλεγόμενη συμφωνία για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης στο Ενέργκονταρ της Ζαπορίζια μεταξύ ΙΑΕΑ, Ρωσίας & Ουκρανίας!

Πολλές ανεξάρτητες ρωσικές πηγές μεταδίδουν ότι ουσιαστικά έχει επέλθει συμφωνία για την ουδετεροποίηση της ζώνης του -υποτίθεται  «ρωσικού» κατόπιν του δημοψηφίσματος που η ίδια η Μόσχα οργάνωσε- πυρηνικού σταθμού στο Ενέργονταν της περιφέρειας Ζαπορίζια και αν όντως αληθεύει τότε είναι μία νέα υποχώρηση της Ρωσίας:

Αποδέχεται ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ουκρανικές επιθέσεις με HIMARS και άλλα βαρέα όπλα από την Νικόπολη και αποσύρει τα δικά της βαρέα όπλα από την περιοχή σε μία φαινομενικά «αμοιβαία συμφωνία απόσυρσης των βαρέων όπλων».

Η εξέλιξη γίνεται δεκτή με πολλή κριτική στο εσωτερικό της Ρωσίας: Θεωρούν ότι η συμφωνία απόσυρσης (με την ΙΑΕΑ και το Κίεβο) των βαρέων όπλων από την περίμετρο του πυρηνικού σταθμού του Ενέργκονταρ, που είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, αν και τυπικά αφορά και τους Ουκρανούς, οι τελευταίοι δεν θα την υλοποιήσουν με αποτέλεσμα να μείνει εκτεθειμένη η ρωσική άμυνα.

Οι Ρώσοι χάρη στα βαρέα όπλα (βασικά αντιαεροπορικά) έχουν καταφέρει κι έχουν αντιμετωπίσει πέντε μείζονες ενέργειες και αρκετές άλλες προσπάθειες δολιοφθοράς των Ουκρανών και πλέον οι ελαφρές δυνάμεις που θα μείνουν εύκολα θα διασπαστούν σε μία οργανωμένη επιχείρηση βίαιης διάβασης υδάτινου κωλύματος από την πλευρά των Ουκρανών, οι οποίοι μέσα σε δύο ώρες θα μπορέσουν πάλι να μεταφέρουν τα βαρέα όπλα τους.

Το γεγονός ότι μεταξύ των Ρώσων που στήριζαν την επέμβαση στην Ουκρανία θεωρείται «υποχώρηση» η όλη εξέλιξη, θα πρέπει να καταγραφεί ότι δημιουργεί έναν επιπλέον μοχλό πίεσης στον Β.Πούτιν μεταξύ όσων θεωρούν ότι αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρό πρόβλημα» σε ότι αφορά την αποδοχή των ενεργειών του από τους στρατιωτικούς και τους πολίτες, μετά την ρωσική ήττα ειδικά στην Χερσώνα και την εγκατάλειψη της πόλης, αλλά και τις απώλειες της Λίμαν και του Ιζιούμ.

Τα προβλήματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα χειρότερα για τον Β.Πούτιν αν, παρά τις βαριές απώλειες που υφίστανται οι Ουκρανοί (οι ουκρανικές εφεδρείες είναι πραγματικά ανεξάντλητες κι έχουν καταφέρει να κινητοποιήσουν πάνω από ένα (1) εκατομμύριο προσωπικό από τις 24 Φεβρουαρίου!) καταφέρουν να κινηθούν προς την Μελιτόπολη στα νότια, αλλά και το ίδιο του Λουγκάνσκ.

Η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση μεταφέρει την 80η, την 81η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και την 95η ανεξάρτητη αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στις περιοχές Krasny Liman και Kupyansk που έχουν καταληφθεί, προκειμένου να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στις ρωσικές δυνάμεις που εξακολουθούν να υποφέρουν από λειψανδρία και σύγχρονα όπλα.

Ούτε το 10% των 300.000 επιστρατευμένων δεν έχει προωθηθεί στο μέτωπο και η ενέργεια μπορεί να συνάδει απόλυτα με την λογική (δεν είναι έτοιμοι για μάχη), αλλά οι ουκρανικές τακτικές που ρίχνουν στην μάχη νέους, γέρους, μεσήλικες και γυναίκες, μόλις τους φοράνε την στολή και τους δίνουν ένα όπλο, μπορεί να κοστίζουν χιλιάδες νεκρούς, αλλά «κρέας» υπάρχει και η πολιτική αυτή έχει αποτελέσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν συνεχώς επιθέσεις για δύο μήνες κοντά στις πόλεις Svatovo και Kremennaya προκειμένου να σπάσουν το μέτωπο και να μπουν στην πρωτεύουσα Λουγκάνσκ, που είναι ρωσικό έδαφος από το 2014!

Και ετοιμάζονται να πολιορκήσουν την Μελιτόπολη στα νότια, τότε θα κινδυνεύσει άμεσα και η ίδια η Μαριούπολη, για την οποία χύθηκαν ποταμοί ρωσικού αίματος για να καταληφθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η μετατροπή του πυρηνικού σταθμού του Ενέργκονταν σε ουδέτερη ζώνη είναι ένα ακόμα κτύπημα στο ρωσικό ηθικό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.