Ανήσυχη η Ρουμανία: Προετοιμάζεται για πυρηνικό συμβάν – Θα διανείμει δωρεάν χάπια ιωδίου

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς τον κίνδυνο»

Ανήσυχη η Ρουμανία: Προετοιμάζεται για πυρηνικό συμβάν – Θα διανείμει δωρεάν χάπια ιωδίου

Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, θα διανείμει δωρεάν χάπια ιωδίου στον πληθυσμό προκειμένου να τον «προετοιμάσει» για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό συμβάν που θα συνδέεται με τη ρωσική επέμβαση.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς» αυτόν τον κίνδυνο και «γνωρίζουμε πως σε περίπτωση ενός ατυχήματος, δεν θα έχουμε τον χρόνο να διανείμουμε χάπια», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δεν πρέπει να τα πάρει κανείς για προληπτικό λόγο», υπογράμμισε, ανακοινώνοντας την επικείμενη έναρξη μιας ενημερωτικής εκστρατείας.

Οι γιατροί παθολόγοι θα επιφορτιστούν να κατανείμουν τις δόσεις σε αυτήν τη χώρα της ΕΕ, η «συλλογική μνήμη» της οποίας έχει σημαδευτεί από την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας προειδοποιεί έναντι των κινδύνων αυτού του πολέμου, του πρώτου που εκτυλίσσεται σε μια χώρα, η οποία διαθέτει ένα τεράστιο συγκρότημα πυρηνικών εγκαταστάσεων, το οποίο περιλαμβάνει 15 αντιδραστήρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.