ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Απελευθέρωση του αεροδρομίου στο Σεβεροντόνετσκ: Η «χερσαία γέφυρα» μεταξύ του Ντονμπάς και της Κριμαίας έχει ολοκληρωθεί

«Ισχυρή αντεπίθεση» που υποσχέθηκε το Κίεβο: Οι Ουκρανοί μαχητές κρύβονται στα δάση 

Απελευθέρωση του αεροδρομίου στο Σεβεροντόνετσκ: Η «χερσαία γέφυρα» μεταξύ του Ντονμπάς και της Κριμαίας έχει ολοκληρωθεί

Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Ρωσία Ροντιόν Μιρόσνικ ανακοίνωσε την απελευθέρωση του αεροδρομίου στο Σεβεροντόνετσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο πρεσβευτής της LPR Ροντιόν Μιρόσνικ δήλωσε ότι το αεροδρόμιο του Σεβεροντόνετσκ απελευθερώθηκε από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Έγραψε σχετικά στο κανάλι του στο Telrgram:

Το αεροδρόμιο του Σεβεροντόνετσκ έχει εκκαθαριστεί… Οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο επί του παρόντος μόνο σε μια μικρή περιοχή χημικού εργοστασίου Azot”, δήλωσε ο Ρ.Μιρόσνικ.

«Ο κύκλος των συμμαχικών στρατευμάτων γύρω από την υπόλοιπη ομάδα στενεύει», πρόσθεσε ο πρέσβης.

Ο Ρ.Μίροσνικ είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί μαχητές κρύβονται στα δάση γύρω από το αεροδρόμιο. 

«Έτσι μοιάζει στην πραγματικότητα η «ισχυρή αντεπίθεση» που υποσχέθηκε το Κίεβο», είπε ειρωνικά ο Ρ.Μίροσνικ. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επιχείρηση εκεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σε πρόσφατη ενημέρωση ότι η «χερσαία γέφυρα» μεταξύ του Ντονμπάς και της Κριμαίας έχει ολοκληρωθείήλωσε σε πρόσφατη ενημέρωση ότι . Δημιουργείται σύστημα οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών.

Δημιουργείται υποδομή μεταξύ της Ρωσίας, του Ντονμπάς, της Ουκρανίας και της Κριμαίας. Ανοίχτηκε μια σύνδεση αυτοκινήτου από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω της ηπειρωτικής χώρας προς την Κριμαία. Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Προτεραιότητα ήταν ο έλεγχος της νότιας Ουκρανίας και του Ντονμπάς.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την απελευθέρωση κατοικημένων περιοχών του Σεβεροντόνετσκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα, είπε, συνεχίζουν να απελευθερώνουν τη βιομηχανική ζώνη της πόλης και τους πλησιέστερους οικισμούς.

Ο Στρατός αναπτύσσει επίσης μια επίθεση προς την κατεύθυνση της πόλης Ποπάσναγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελενσκι χαρακτήρισε το Σεβεροντόνετσκ μία από τις πιο δύσκολες περιοχές εχθροπραξιών για την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή αυτή είναι απειλητική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.