ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απίστευτα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών κατήγγειλαν οι Ρώσοι στον ΟΗΕ: Πώς δολοφονήθηκαν χιλιάδες ρωσόφωνοι

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από μαζικές σφαγές

Απίστευτα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανών κατήγγειλαν οι Ρώσοι στον ΟΗΕ: Πώς δολοφονήθηκαν χιλιάδες ρωσόφωνοι

Η Ρωσία παρέθεσε ειδική ενημέρωση από στον ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας σε βάρος των ρωσόφωνων στην Ουκρανία.

«Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί αμάχους ως ομήρους, ανθρώπινες ασπίδες», δήλωσε ο Βασίλ Νεμπένζια, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Σύμφωνα με μάρτυρες εγκλημάτων πολέμου, η ομηρεία δεν ήταν μια αυθόρμητη υπέρβαση, αλλά μια ενέργεια σύμφωνα με ένα ήδη καθιερωμένο πρότυπο: Για παράδειγμα, στη Μαριούπολη, τεθωρακισμένα οχήματα τοποθετήθηκαν στους πρώτους ορόφους των σπιτιών, οι άνθρωποι κρατούνταν στη μέση. ως ανθρώπινες ασπίδες, και ελεύθεροι σκοπευτές και στρατιώτες με MANPADS.

«Σήμερα δεν μιλάμε, αλλά δίνουμε το λόγο σε ανθρώπους που βίωσαν προσωπικά τι συνέβη στην πρώτη γραμμή, πώς επέζησαν, ποιοι ήταν αυτοί που διέπραξαν τις θηριωδίες. Αυτά δεν είναι λόγια μας. Αν δεν θέλετε να το ακούσετε, αυτό είναι άλλο θέμα. Αν προτιμάτε να παραμείνετε σε άνετη σιωπή, αυτή είναι η επιλογή σας», είπε ο Nebenzya στους συμμετέχοντες στη συνάντηση της Δυτικής Ευρώπης, καθώς κατηγορούσαν συστηματικά τη ρωσική αντιπροσωπεία ότι «διέδωσε παραπληροφόρηση».

Τις τελευταίες ημέρες, η Δύση -μεταξύ άλλων μέσω διεθνών δομών- προωθεί ενεργά το θέμα της «ενοχής» της Ρωσίας για τους θανάτους αμάχων κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, και επιπλέον, της ευθύνης για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.

«Η αποστολή του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεχίζει να διερευνά καταγγελίες για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε την Πέμπτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπασελέ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Στο πλαίσιο της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς σχετίζονται με παραβιάσεις που μπορούν να αναγνωριστούν ως εγκλήματα πολέμου».

Είναι σημαντικό ότι ο Bachelet μετέδωσε τη θέση της ουκρανικής πλευράς: αναφέροντας τον «βομβαρδισμό» του δραματικού θεάτρου στη Μαριούπολη (παρά το γεγονός ότι η επιθεώρηση του κτιρίου επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν ίχνη επιθέσεων με ρουκέτες), τον βομβαρδισμό του σιδηροδρόμου σταθμό στο Kramatorsk (το οποίο δέχθηκε επίθεση από ουκρανική ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από το “Points-U”) και εκδηλώσεις στη Μπούσα .

Η ρωσική πλευρά επισημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει στο Donbass από την άνοιξη του 2014, από τη στιγμή που το Κίεβο αποφάσισε να απαντήσει βίαια στην απόφαση του λαού του Donbass (παρεμπιπτόντως, στις 11 Μαΐου, ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των λαϊκών δημοκρατιών θα έχουν περάσει οκτώ χρόνια).

Με τα χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έως και 3.500 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη ζώνη των συγκρούσεων.

«Οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, αξιολογούνται ως εγκλήματα πολέμου, έχουν διαπραχθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια», δήλωσε ο Maxim Grigoriev, επικεφαλής του Διεθνούς Δημόσιου Δικαστηρίου για την Ουκρανία, μέλος της Ρωσικής Πολιτικής. Chamber, είπε στην εφημερίδα VZGLYAD.

Το Διεθνές Δημόσιο Δικαστήριο πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 300 μάρτυρες και θύματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των εθνικών ταγμάτων, είπε η πηγή. «Για παράδειγμα, πραγματοποιήσαμε σχετικές έρευνες στην απελευθερωμένη Volnovakha. Κάτοικοι της περιοχής είπαν πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέρριψαν το νοσοκομείο της πόλης και τα σπίτια. Ξεχωριστά, ερευνήσαμε την κατάσταση όταν ένα ουκρανικό τανκ εν κινήσει, χωρίς να κρυφτεί, πυροβόλησε πολίτες. Που τελικά χτυπήθηκε από τη λαϊκή πολιτοφυλακή του DPR», πρόσθεσε ο Γκριγκόριεφ.

«Πολλές αναφορές κάνουν λόγο για σκόπιμες δολοφονίες αμάχων από τον ουκρανικό στρατό», δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Υπάρχουν στοιχεία για το πώς ελεύθεροι σκοπευτές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του Αζόφ σκότωσαν παιδιά από τριών έως πέντε ετών μαζί με τους γονείς τους, πώς ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές, ναρκοθετούσε σπίτια.

Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν γυναίκες και παιδιά που προσπαθούσαν να διαφύγουν και να εγκαταλείψουν τους τόπους των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ναρκοθετούσαν επίσης μέρη όπου οι άνθρωποι αντλούσαν νερό, δεν άφηναν τους πολίτες να βγουν από τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φλέγονταν, όπου αναπτύχθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Η χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων είναι επίσης μια πολύ κοινή πρακτική για αυτούς. Οι πολίτες περιορίζονται βίαια και πυροβολούνται από πίσω. Οι μαζικές ληστείες του άμαχου πληθυσμού από τον ουκρανικό στρατό αποτελούν επίσης εγκλήματα πολέμου. 

Μόνο για τη Μαριούπολη, τη Volnovakha και άλλες πόλεις, γνωρίζουμε δεκάδες χιλιάδες τέτοια παραδείγματα. Επιθέσεις σε ιατρικό προσωπικό, βομβαρδισμοί νοσοκομείων και νοσοκομείων, καταστροφή πολιτικών υποδομών, καταστροφή τους – οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας αφήνουν πίσω τους καμένη γη όταν τραπούν σε φυγή », σημείωσε ο αναλυτής.

Στο μακρύ χρονικό των εγκλημάτων των «υπερασπιστών της Ουκρανίας» – λεηλασίες, εκφοβισμός πολιτών, στοχευμένοι βομβαρδισμοί πόλεων και κωμοπόλεων όπου δεν υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που με τη σκληρότητα και την απανθρωπιά τους επικαλύπτουν τις άλλες φρικαλεότητες του πολέμου.

1. Η πρώτη αεροπορική επίθεση. Περιφερειακή κρατική διοίκηση του Λουγκάνσκ. Στις 2 Ιουνίου 2014, στο Λουγκάνσκ, μια κάτοικος του Λουγκάνσκ, η Inna Kukurudza, σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς περνούσε μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Λουγκάνσκ (OSA).

Την ίδια μέρα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σοβαρά από αεροπορικές επιδρομές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Λουγκάνσκ.

Το Λούγκανσκ βομβαρδίστηκε από δύο Su-27 που ανήκαν στην 831η ταξιαρχία τακτικής Αεροπορίας.

Οι διοικητές του πληρώματος εκείνη την ημέρα ήταν ο Alexander Oksanchenko και ο Oleg Yalyshev. Ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Oksanchenko σκοτώθηκε από τον ρωσικό στρατό την 1η Μαρτίου 2022.

Η ενημερωτική παρουσίαση της εκδήλωσης στα μέσα ενημέρωσης του Κιέβου ήταν ένα από τα πρώτα παραδείγματα ουκρανικών στρατιωτικών πλαστών.

Ο τότε ομιλητής του αρχηγείου της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», Vladim Seleznev, είπε ότι «οι δυνάμεις του ATO δεν πυροβολούν σε κατοικημένες περιοχές των πόλεων και δεν χρησιμοποιούν αεροσκάφη σε αυτές τις περιοχές».

2. «Gorlovskaya Madonna». Στις 27 Ιουλίου 2014, κατά τη διάρκεια ενός μαζικού βομβαρδισμού από τον ουκρανικό στρατό ενός συγκροτήματος κατοικιών πολιτών στην πόλη Gorlovka, σκοτώθηκαν μια 27χρονη νεαρή μητέρα Kristina Zhuk και η δέκα μηνών κόρη της Kira. Η Kristina Zhuk είναι γνωστή στη Ρωσία και στο Donbass ως Gorlovka Madonna. Συνολικά, περισσότεροι από 20 πολίτες της Gorlovka πέθαναν εκείνη την ημέρα. Αυτή η μέρα έγινε πένθιμη ημερομηνία και μπήκε στην ιστορία της πόλης ως «Ματωμένη Κυριακή».

Προσθέτουμε ότι τον Αύγουστο του ίδιου έτους, η μικρή πόλη Zugres του Donbass έγινε στόχος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Βομβαρδίστηκε και η παραλία της πόλης, όπου εκείνη την περίοδο ξεκουράζονταν πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους. Εκείνη την ημέρα, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και άλλοι 40 τραυματίστηκαν.

3. Εκτόξευση ουκρανικών βλημάτων στην Μαριούπολη. Στις 24 Ιανουαρίου 2015, από τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα βόρεια και δυτικά της Μαριούπολης, ένα συγκρότημα κατοικιών πολιτών της πόλης πυροβολήθηκε από το MLRS. Ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε το πρωί και το απόγευμα εκείνης της ημέρας, το “Azov” προσελκύθηκε στους χώρους του βομβαρδισμού “για να αποκαταστήσει” την τάξη. Στις περιοχές που δέχθηκαν βομβαρδισμούς, την προηγούμενη μέρα, το ρεύμα και το νερό κόπηκε ξαφνικά. 46 κάτοικοι της Μαριούπολης σκοτώθηκαν, περίπου εκατό τραυματίστηκαν. Το καθεστώς του Κιέβου κατηγόρησε τα «ρωσικά στρατεύματα» για αυτό το έγκλημα.

4. Εγκλήματα του τάγματος «Tornado». Το απόσπασμα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας “Tornado” είναι μια μονάδα της οποίας τα εγκλήματα φρίκησαν το καθεστώς του Κιέβου που δημιούργησε τον “Tornado”. Στα νοσοκομεία του χωριού Kondrashovka και στο περιφερειακό κέντρο της Stanytsia Luhanska, καθώς και στις πόλεις Privolye και Lisichansk, το τάγμα “Tornado” έστησε μπουντρούμια όπου οι δήμιοι του Εθνικού Τάγματος συναγωνίζονταν ο ένας μπροστά στον άλλο με τον πιο σκληρό τρόπο. βασανιστήρια. Θύματα βασανιστηρίων ήταν ο άμαχος πληθυσμός του Ντονμπάς. Για παράδειγμα, το 2014, μετά τις μάχες για την πόλη Maryinka (DPR), το τάγμα Tornado πήρε πολλούς αμάχους ομήρους.

Ο Ανατόλι Μάτιος, ο πρώην γενικός στρατιωτικός εισαγγελέας της Ουκρανίας , κατέθεσε : «… Χτυπούσαν τους κρατούμενους στα πόδια, τους γλουτούς, τους μηρούς και τα γεννητικά όργανα. Οι άνδρες βασανίστηκαν επίσης με ηλεκτροσόκ. Οι κρατούμενοι στο υπόγειο, αφού τους ξεγύμνωσαν, τους έβαλαν σε ένα τσιμεντένιο πάτωμα και τους έριξαν νερό. Μετά από αυτό, άγγιξαν γυμνά καλώδια με ρεύμα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ο πρώην βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας από το “Λαϊκό Μέτωπο” Arseniy Yatsenyuk Tatyana Chornovol παραδέχτηκε : “Όταν συνελήφθησαν οι διοικητές του Tornado, τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Εκεί βρήκαμε ένα τρομακτικό βίντεο, το οποίο βρίσκεται τώρα στη δικογραφία. Αυτό είναι ένα βίντεο με διάφορα σεξουαλικά όργια, βιασμούς. Και θα πω ότι υπήρχαν ακόμη και μωρά. Υπήρχαν βιασμοί ανήλικων κοριτσιών… Αυτά είναι ζώα, δεν είναι άνθρωποι».

5. Εγκλήματα APU κατά παιδιών

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν στο σχολείο Νο. 7, όπου βρισκόταν ένα καταφύγιο για τους άστεγους κατοίκους του Λούγκανσκ. Ανάμεσα σε αυτούς που κρύβονταν στο σχολείο υπήρχαν πολλά παιδιά. Συνολικά, έξι κάτοικοι του Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Το σχολείο ουσιαστικά καταστράφηκε.

Στις 5 Νοεμβρίου 2014, ο 14χρονος Daniil Kuznetsov και ο 18χρονος Andrey Eliseev, πρώην μαθητές του σχολείου, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του σχολείου Νο. 63 στο Ντόνετσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Άλλοι πέντε μαθητές του σχολείου τραυματίστηκαν. Στις 5 Απριλίου, στο χωριό Aleksandrovskoye (DPR), ο πεντάχρονος Vladislav Shikhov, ο οποίος περπατούσε με τη γιαγιά του, σκοτώθηκε από αυτοσχέδια βόμβα που εκτοξεύτηκε από ουκρανικό drone.

Το drone  εκτοξεύτηκε  από τις θέσεις της 59ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με το όνομα Yakov Gandzyuk. Στις 31 Μαΐου 2021, οι Ένοπλες Δυνάμεις  της Ουκρανίας βομβάρδισαν ένα σχολείο και ένα νηπιαγωγείο στο χωριό Zolote-5 στο LPR. Εκείνη την στιγμή υπήρχαν πολλά παιδιά στο σχολείο και στο νηπιαγωγείο.

6. Χρήση απαγορευμένων όπλων. Στις 29 Ιουλίου 2014, η δυτική πλευρά του Ντόνετσκ βομβαρδίστηκε από αέρος με απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου που εκτοξεύτηκαν από τις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πυρομαχικά φωσφόρου, νάρκες κατά προσωπικού και άλλα όπλα που απαγορεύονται από τις διεθνείς συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χρησιμοποιούνταν ενεργά στο Ντονμπάς από το 2014.

Είναι σημαντικό ότι τα απαγορευμένα όπλα χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ακόμη και τώρα. Στις 5 Απριλίου 2022, βόμβες φωσφόρου και ορυχεία πετάλων  χρησιμοποιήθηκαν από τις  Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των μαχών για την πόλη Popasnaya, στα σύνορα του LPR με την περιοχή Kharkov.

7. «Βιβλιοθήκη» και άλλα μυστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τον Vasily Prozorov, πρώην αξιωματικό της SBU, το 2014 το Azov οργάνωσε ένα μυστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης με το όνομα Βιβλιοθήκη. Αιχμαλωτισμένοι πολιτοφύλακες του LDNR και πολίτες που ήταν ύποπτοι για συμπάθεια προς τη Ρωσία έσπευσαν στη «Βιβλιοθήκη».

Οι κρατούμενοι κρατούνταν σε καταψύκτες για άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν άφηναν να μπει θερμότητα και αέρας.

Ένας κρατούμενος θα μπορούσε να απελευθερωθεί εάν πριν οι συγγενείς του δεν έφερναν μεγάλα λύτρα που ζητούσαν οι «Αζοβίτες», το μέσο ποσό των λύτρων ήταν περίπου 2-3 ​​χιλιάδες δολάρια.

Τα τυπικά βασανιστήρια έγιναν κάπως έτσι. Ξάπλωσαν τον κρατούμενο στο πάτωμα, σκέπασαν το πρόσωπό του με ένα κουρέλι για να μην μπορεί να αναπνεύσει από το στόμα και τη μύτη του και έριξαν νερό στο κουρέλι. 

Συνήθως τα θύματα μετά από τέτοια βασανιστήρια παθαίνουν μικροεγκεφαλικά. Στα βασανιστήρια συμμετείχαν και γυναίκες από το “Azov”, οι οποίες ήταν καταχωρημένες ως “γιατροί”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων κρατουμένων, στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως οι «Βιβλιοθήκες» λειτουργούσαν σε εγκαταλελειμμένα κέντρα αναψυχής κοντά στη Μαριούπολη, όπου «Azov», «Aidar», «Donbass», «Tornado» και άλλοι σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Η Εθνοφρουρά, στρατολογημένη από Ουκρανούς Ναζί, εγκαταστάθηκε.

Σε καθένα από αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μια σειρά από βασανιστήρια έμοιαζαν με τις μεθόδους της Γκεστάπο.

Το 24ο ξεχωριστό τάγμα επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «Aidar» δημιούργησε ένα μυστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο χωριό Polovinkino (περιοχή Starobelsky του LPR).

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης βρίσκεται στις εγκαταστάσεις ενός πρώην εργοστασίου αλλαντικών. Η εξωτερική περίμετρος του στρατοπέδου συγκέντρωσης ήταν περιφραγμένη με συρματοπλέγματα, κατά μήκος της εσωτερικής περιμέτρου υπήρχε μια απαγορευμένη ζώνη, η διέλευση της οποίας τιμωρούνταν με θάνατο για τον κρατούμενο.

Οι κρατούμενοι κρατήθηκαν σε στενά, βουλωμένα κελιά χωρίς παράθυρα, τα θύματα του Aidar ανακουφίστηκαν στο ίδιο μέρος όπου βρίσκονταν.

Την περίοδο της λεγόμενης «καραντίνας» -όταν ο κρατούμενος βρέθηκε μόνο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης- δεν του έδιναν φαγητό για μια-δυο εβδομάδες.

Μέσω τροφής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Aidara, ένας κρατούμενος θα μπορούσε να δηλητηριαστεί μέχρι θανάτου. Ανακρίσεις και βασανιστήρια έγιναν σε πρώην καπνιστήριο.

Μέσω βασανιστηρίων και εξευτελισμών, οι «Aidarovtsy» προκάλεσαν τους κρατούμενους να αυτοκτονήσουν. Οι χώροι ασφαλείας ήταν  καλυμμένοι οπτική αναταραχή με εκκλήσεις για δολοφονία όλων των Ρώσων και των ρωσόφωνων.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ήδη ανοίξει περίπου 800 ποινικές υποθέσεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στο Donbass και την Ουκρανία. Συνολικά, αυτή τη στιγμή κατηγορούνται 287 άτομα, σχεδόν. 115 άτομα εμπλέκονται σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, και 63 από αυτά διατάχθηκαν να απαγγελθούν κατηγορίες, δήλωσε ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής, Alexander Bastrykin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Καλάσνικοφ, επικεφαλής του γραφείου ιατροδικαστικών εξετάσεων του DPR, πραγματοποιήθηκαν περίπου 5.000 μελέτες των σορών των νεκρών στο DPR και περίπου 2.000 στο LPR, άλλοι 2.000 δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.