ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν κάθονται στο τραπέζι – Θα διεξάγουν συνομιλίες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας

Ο Αρμένιος ΥΠΑΜ συζήτησε για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ε τον νέο διοικητή των Ρώσων ειρηνευτών στην περιοχή.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν κάθονται στο τραπέζι – Θα διεξάγουν συνομιλίες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν θα διεξαγάγουν συνομιλίες στο εγγύς μέλλον για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην προσπάθεια να διευθετήσουν τις μακρόχρονες διαφορές τους, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αρμενίας.

Ο αξιωματούχος, ο Αρμέν Γκριγκοριάν, δεν είπε πότε, πού και σε ποιο επίπεδο θα διεξαχθούν οι συνομιλίες.

Το TASS μετέδωσε επίσης πως ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας συζήτησε την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, επίκεντρο δύο πολέμων τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες, με τον νέο διοικητή των Ρώσων ειρηνευτών στην περιοχή.

Ο ορεινός θύλακας αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, όμως κατοικείται από περίπου 120.000 Αρμένιους.

Αζέροι που λένε πως είναι οικολογικοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει εν μέρει από τις 12 Δεκεμβρίου τον διάδρομο Λατσίν, τον μοναδικό αυτοκινητόδρομο και δρόμο εφοδιασμού που διέρχεται από το αζερικό έδαφος που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Αζερμπαϊτζάν προχώρησε πιο πέρα την περασμένη Κυριακή δημιουργώντας ένα σημείο ελέγχου στον δρόμο, κάτι το οποίο η Αρμενία χαρακτήρισε σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του 2020. Το Μπακού δήλωσε πως η κίνηση ήταν απαραίτητη προκειμένου να σταματήσει η χρησιμοποίηση της διαδρομής για τη μεταφορά μαχητών και όπλων.

Παρότι επί χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες διαμεσολάβησης ανάμεσά τους, οι δύο χώρες δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία ειρήνης που θα διευθετεί θέματα που εκκρεμούν όπως η οριοθέτηση των συνόρων και η επιστροφή αιχμαλώτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά επισκέπτεται τις τελευταίες δύο ημέρες το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, καλώντας τις δύο πλευρές να αναλάβουν κινήσεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να επαναλάβουν τις συνομιλίες για μια διευθέτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.