ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το νέο κινεζικό υπερ-βομβαρδιστικό H-20 (βίντεο)

Το ιπτάμενο φτερό διαθέτει μοντέρνα εξωτερικά υλικά που επιτρέπουν ικανότητες απορρόφησης ραντάρ

Αυτό είναι το νέο κινεζικό υπερ-βομβαρδιστικό H-20 (βίντεο)

Το Xi’an H-20 είναι ένα υπερ – βομβαρδιστικό stealth το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Xi’an Aircraft Industrial Corporation της Κίνας.

Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το πρώτο στρατηγικό βομβαρδιστικό που αναπτύχθηκε από την Κίνα. Το ιπτάμενο φτερό διαθέτει μοντέρνα εξωτερικά υλικά που επιτρέπουν ικανότητες απορρόφησης ραντάρ.

Το Atlas News αναφέρει ότι το H-20 ανακοινώθηκε το 2016 όταν ο στρατηγός Ma Xiaotian της PLAAF αποκάλυψε την ιδέα και το σχέδιο ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού μεγάλης εμβέλειας.

Το 2018, ο κινεζικός Στρατός επιβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη του βομβαρδιστικού πήγαινε καλά και ότι το πρόγραμμα σημειώνει σημαντική πρόοδο.

Το 2018, η κρατική Aviation Industry Corporation of China (AICC) αποκάλυψε ένα βίντεο που δείχνει ορισμένες πτυχές του σχεδιασμού. Επιπλέον, το 2021, η PLAAF Recruitment κυκλοφόρησε ένα βίντεο που παρουσιάζει τη σχεδίαση μικτών πτερυγίων του αεροσκάφους. Με βάση τα βίντεο, οι Global Times ανέφεραν, όπως καταγράφηκε από τον National Interest Organization.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ πολλές λεπτομέρειες σχεδιασμού και απόδοσης είναι άγνωστες, το υποηχητικό βομβαρδιστικό H-20 θα έχει εκτιμώμενο επιχειρησιακό εύρος μεταξύ 5.000 και 6.000 NM (8.500 έως 10.000 km). Το αεροσκάφος έχει στόχο να βομβαρδίσει αποστολές στη Δεύτερη Αλυσίδα Νησιών και στον Δυτικό Ειρηνικό. Με την ικανότητα ανεφοδιασμού κατά την πτήση, η εμβέλειά του θα μπορούσε να αυξηθεί πολύ πέρα ​​από την περιοχή του Ειρηνικού. Το αεροσκάφος θα είναι επίσης ικανό να μεταφέρει συμβατικό οπλισμό και πυρηνικά πυρομαχικά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς κόλπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.