ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

CENTCOM: Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν drones των Χούθι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

«Αναγνώρισαν τα UAV σε περιοχές της Υεμένης που τελούν υπό τον έλεγχο των Χούθι»

CENTCOM: Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν drones των Χούθι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (3/2) ότι οι αμερικανικές δυνάμεις χθες Παρασκευή (2/2), κατέρριψαν αρκετά drones πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ανέφεραν ακόμη ότι κατέστρεψαν επίσης τέσσερα drones που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν οι Χούθι από την Υεμένη.

«Οι δυνάμεις των ΗΠΑ αναγνώρισαν τα UAV σε περιοχές της Υεμένης που τελούν υπό τον έλεγχο των Χούθι και προσδιορίστηκε πως αποτελούσαν επικείμενη απειλή σε εμπορικά πλοία και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή», ανέφερε ανακοίνωση της CENTCOM.

Ειδικότερα η CENTCOM ανέφερε ότι «στις 2 Φεβρουαρίου, περίπου στις 10:30 π.μ. (ώρα Σαναά), το USS Carney (DDG 64) εντόπισε και κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) πάνω από τον Κόλπο του Άντεν. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Αργότερα την ίδια ημέρα, περίπου στις 4:40 μ.μ. (ώρα Σαναά), οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ διεξήγαγαν πλήγματα εναντίον τεσσάρων UAV των Χούθι που ήταν έτοιμα να εκτοξευθούν.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τα UAV σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι και διαπίστωσαν ότι αποτελούσαν άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή. Στη συνέχεια, οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν και κατέστρεψαν τα UAV σε αυτοάμυνα.

Στη συνέχεια, στις 9:20 μ.μ. (ώρα Σαναά), το USS Laboon (DDG 58) και αεροσκάφη F/A-18 από την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων Dwight D. Eisenhower εντόπισαν και κατέρριψαν επτά UAV πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές. Οι ενέργειες αυτές θα προστατεύσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και θα καταστήσουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τα εμπορικά πλοία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιθέσεις με drone που εξαπολύουν οι Χούθι κατά εμπορικών και ενίοτε αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή είναι συχνές τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και οι αμερικανικές ενέργειες κατά των Χούθι, με καταρρίψεις drone και βομβαρδισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.