Διαταγή Β.Πούτιν στα ρωσικά στρατεύματα: «Ούτε χιλιοστό πίσω – Όχι σε πυρηνικά» – Στις μάχες oι Τσετσένoι (βίντεο)

Οι επιθέσεις σε Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ και Χερσώνα αναχαιτίστηκαν - Στις μάχες ένα Τάγμα Τσετσένων στην Χερσώνα

Διαταγή Β.Πούτιν στα ρωσικά στρατεύματα: «Ούτε χιλιοστό πίσω – Όχι σε πυρηνικά» – Στις μάχες oι Τσετσένoι (βίντεο)

Αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους Ρώσους, η ουκρανική επίθεση και μπλοκαρίστηκε η περαιτέρω προσπάθεια διείσδυσης στο Λουγκάνσκ, μετά την κατάληψης της Λίμαν, διαβεβαιώνουν οι Ρώσοι τοπικοί διοικητές, ενώ η ρωσική Δούμα ενέκρινε την συμφωνία προσχώρησης στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Πλέον η διαταγή από την Ανώτατη Διοίκηση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, μετά από σύσκεψη της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, μετά την επισημοποίηση από την Δούμα της ενσωμάτωσης των τεσσάρων περιφερειών, είναι «Ούτε χιλιοστό πίσω, ακόμα και για ελιγμό».

Στην ίδια σύσκεψη, όπως αναφέρουν πηγές του defencenet.ru από την Μόσχα, υπήρξε η απόφαση «να σταματήσουν δηλώσεις και να αποκλειστεί η τακτική χρήση πυρηνικών όπλων σε ρωσικά εδάφη ή σε εδάφη που συνορεύουν με τα ρωσικά εδάφη, εκτός και αν υπάρξει επίθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, «επιτεύχθηκε ανασυγκρότηση των υποχωρούντων μονάδων και ενίσχυση από νέες στην πόλη Κρεμίνα, ανατολικά της Λίμαν».

Μετά την πτώση της στρατηγικά σημαντικής πόλης, Λίμαν (στην οποία, πάντως, υπάρχουν εγκλωβισμένοι αλλά μάχονται ακόμα, περίπου 1000 Ρώσοι στρατιώτες της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ) και τις αναταράξεις στο εσωτερικό της Ρωσίας για την πρώτη κατάληψη ανακηρυχθέντος ρωσικού εδάφους μετά τον Β’ΠΠ, οι ρωσικές δυνάμεις που απαγκιστρώθηκαν από την πόλη συγκεντρώθηκαν στην Κρεμίνα και εκεί συνάντησαν τις δυνάμεις που κατευθύνονταν προς ενίσχυση της άμυνας της Λίμαν.

Όλες μαζί οι δυνάμεις σχημάτισαν νέα αμυντική γραμμή που οι Ρώσοι διαβεβαιώνουν ότι «Είναι αδιάρρηκτη».

Όμως σημαντικό μέρος του ρωσικού, πλέον, εδάφους έχει καταληφθεί στο Λουγκάνσκ και στο Ντονιέτσκ.

Δείτε το χάρτη: Οι μπλέ γραμμές δείχνουν την οικρανική κίνηση και η καφέ την ρωσική περιοχή στα βορειοδυτικά της περιφέρειας που κατέλαβαν οι Ουκρανοί:

Στην δεύτερη ουκρανική επίθεση του νότου μετώπου στην Χερσώνα, οι Ουκρανοί μέχρι χθες το βράδυ είχαν σημαντικές επιτυχίες: Στον άξονα Novovorontsovka, ανακατέλαβαν τις ρωσικές, πλέον, πόλεις Myroliubivka, Lyubymivka, Bilyaivka & Ukrainka.

Επίσης κατέλαβαν το Sukhyi Stavok, αλλά αναχαιτίστηκαν στο Davydiv Brid από πυρά του ρωσικού πυροβολικού που κατέστρεψαν ένα κομβόι ουκρανικών τεθωρακισμένων που πλησίαζε.

Η είδηση: Η άφιξη Τσετσένων μαχητών στην Χερσώνα. Ενα πρώτο Τάγμα αφίχθηκε και ήδη ενεπλάκη σε μάχες. 

Στην δημοσιότητα έρχονται και οι πρώτες φωτό από κατεστραμμένα τουρκικά ΤΟΜΠ Κirpi που παραχώρησε η Άγκυρα στο καθεστώς του Κιέβου και καταστράφηκαν από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα στην Χερσώνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.