ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η πυραυλική «απάντηση» στην Δύση με εκτόξευση του διηπειρωτικού RS-28 Sarmat από τον Β.Πούτιν: «Θα έχουν τροφή για σκέψη»

Πεντάγωνο: «Είχαμε ενημερωθεί από την Ρωσία για την εκτόξευση»

Η πυραυλική «απάντηση» στην Δύση με εκτόξευση του διηπειρωτικού RS-28 Sarmat από τον Β.Πούτιν: «Θα έχουν τροφή για σκέψη»

Η Ρωσία εκτόξευσε τον RS-28 Sarmat όπως μετέδωσε το IFX επικαλούμενο πηγές στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μια ευθεία απάντηση στην εμπλοκή της Δύσης στο ουκρανικό με τις συνεχείς αποστολές όπλων ενώ το Πεντάγωνο δηλώνει ότι είχε ενημερωθεί.

Η Ρωσία είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια «δοκιμή ρουτίνας» που δεν συνιστά «απειλή» για την Ουάσινγκτον ή τους συμμάχους της.

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι πραγματοποίησε την πρώτη, επιτυχημένη, δοκιμή του πυραύλου αυτού, που θα προστεθεί στο πυρηνικό οπλοστάσιό της.

Η Ρωσία «ενημέρωσε καταλλήλως» την Ουάσινγκτον για τη δοκιμή, όπως ορίζουν οι υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συνθήκες για τα πυρηνικά και επομένως δεν ήταν «έκπληξη» για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Αυτό το πυραυλικό σύστημα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της Ρωσίας και θα δώσει τροφή για σκέψη σε όσους προσπαθούν να την απειλήσουν», είπε ο Β.Πούτιν νωρίτερα.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι πρόκειται για την πρώτη εκτόξευση στο κρατικό πρόγραμμα δοκιμών κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε και νέα ισχυρότερα ρωσικά οπλικά συστήματα να εμφανίζονται!

Ο πύραυλος Sarmat έχει διευρύνει το εύρος του εξοπλισμού μάχης και έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ξεπερνά κάθε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Οι εργασίες εκτόξευσης έχουν ολοκληρωθεί πλήρως. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά έχουν επιβεβαιωθεί σε όλα τα στάδια της πτήσης του. Οι εκπαιδευτικές κεφαλές έχουν φτάσει σε μια δεδομένη περιοχή στο πεδίο εκπαίδευσης Kura στη χερσόνησο της Καμτσάτκα», σημείωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Οι πτητικές δοκιμές ενός πολλά υποσχόμενου δείγματος του πυραύλου, σύμφωνα με δελτίο τύπου, «μας επέτρεψαν να αξιολογήσουμε την ορθότητα του σχηματικού σχεδιασμού και των τεχνικών λύσεων» που καθορίστηκαν κατά τη δημιουργία του.

Μετά τις δοκιμές, το «Sarmat» θα τεθεί σε υπηρεσία στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις.

https://twitter.com/rianru/status/1516790297606426630?s=20&t=SZaBONiIP28gf3jNMY_yaA

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat χρησιμοποιεί υγρό καύσιμο, που του παρέχει υψηλότερη ισχύ. Παράλληλα επιτρέπει την μεταφορά περισσότερων πυρηνικών κεφαλών και συστημάτων για την παράκαμψη της εχθρικής αεράμυνας, αφού σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD) με χρήση ανεξάρτητα κινούμενων κεφαλών.

Το βλήμα δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να ενισχύσει δραματικά την αποτρεπτική της ικανότητα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του NATO.

Μάλιστα υπάρχουν ορισμένες εκτιμήσεις με βάση τις οποίες η εντυπωσιακή εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα και ζυγίζει περίπου 200 τόνους, εκ των οποίων 10 τόνοι ωφέλιμο φορτίο και 180 τόνοι καύσιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα Sarmat ξεκίνησε την διαδικασία ανάπτυξής του, ήδη από τη δεκαετία του 2000, για να αντικαταστήσει το τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο R-36M2 Voyevoda, που είχε την κωδική ονομασία «Σατανάς» με αποτέλεσμα ο νέος πύραυλος «Sarmat» να ονομάζεται «Σατανάς 2».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.