ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δολοφονία Ν.Ντούγκινα: Ο Guardian θεωρεί αναξιόπιστα τα στοιχεία της FSB

Τι ισχυρίζεται ο Guardian

Δολοφονία Ν.Ντούγκινα: Ο Guardian θεωρεί αναξιόπιστα τα στοιχεία της FSB

Ο Guardian θεωρεί  τους ισχυρισμούς της FSB ότι εντοπίστηκε η δράστις της δολοφονίας της Ντάριας Ντούγκινα, κόρης του στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναξιόπιστους, επειδή φαίνεται να εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Guardian αναλύει ότι η FSB, η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, ισχυρίστηκε πως κατάφερε να διαλευκάνει – μόλις – μέσα σε ένα 24ωρο τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν και ότι βρήκε, μάλιστα, τη δράστιδα πίσω από την επίθεση, δημοσιεύοντας πληροφορίες και βίντεο.

Στο βίντεο φέρεται να προβάλλεται μια Ουκρανή, μέλος του Τάγματος Αζόφ, η οποία είναι η δολοφόνος της Ντάριας Ντούγκινα. Σύμφωνα με την FSB, η συγκεκριμένη γυναίκα κατάφερε να περάσει απαρατήρητη στη Ρωσία, μαζί με τη 12χρονη κόρη της, προσποιούμενη μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανές που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα ή απελάθηκαν βίαια από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Αμέσως μετά, η Ουκρανή φερόμενη δολοφόνος της Ντούγκινα φέρεται να άλλαζε συνέχεια τις πινακίδες του Mini Cooper της, τοποθέτησε και στη συνέχεια πυροδότησε τον εμπρηστικό μηχανισμό και αμέσως μετά κατάφερε να φύγει από τη Ρωσία.

Όλα αυτά, αναφέρει ο Guardian, υποτίθεται τα κατάφερε χωρίς να εντοπιστεί από την FSB. Για αυτό και οι ισχυρισμοί της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό ενώ παράλληλα η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία, αφού ο Ντούγκιν θεωρείται πρόσωπο του περιθωρίου για το Κίεβο.

Ο Guardian προσθέτει, επίσης, ότι δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το κίνητρο για μια τέτοια αποστολή στη Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά, ο θάνατος της κόρης του Ντούγκιν έρχεται εν μέσω σφοδρών μαχών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στην Κριμαία.

Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν «μεγάλα» σχέδια στις τάξεις των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών αφού, πριν δύο χρόνια, επιχείρησαν να δελεάσουν Ρώσους μισθοφόρους να αυτομολήσουν στην Ουκρανία.

Άλλωστε, αν η Ουκρανία θα έπρεπε να έχει στόχο υψηλού προφίλ, αρκετά ευάλωτο και με ελάχιστη ασφάλεια, αυτός θα έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Ντούγκιν και όχι η κόρη του. Αφενός γιατί το όνομά του θεωρείται ως ένα υψηλά ιστάμενο στη Ρωσία αφετέρου γιατί οι εκκλήσεις του για βία κατά καθετί ουκρανικού είναι συχνές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.