ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δύναμη ταχείας επέμβασης 5.000 ανδρών για την Ουκρανία ανακοίνωσαν Γερμανία και Πολωνία

Η Πολωνία και η Γερμανία θα ενεργοποιήσουν έναν συνασπισμό τεθωρακισμένων οχημάτων για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Δύναμη ταχείας επέμβασης 5.000 ανδρών για την Ουκρανία ανακοίνωσαν Γερμανία και Πολωνία

Η Πολωνία και η Γερμανία θα δημιουργήσουν έναν συνασπισμό τεθωρακισμένων οχημάτων με στόχο την υποστήριξη της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Wladyslaw Kosiniak Kamysz.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολωνία και η Γερμανία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης στην Ευρώπη.

“Από τον Ιούλιο, οι ομάδες μάχης μας, αποτελούμενες από 2.500 Πολωνούς στρατιώτες και 2.500 Γερμανούς στρατιώτες, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για ταχεία απάντηση. Αυτές είναι δυνάμεις που εκπληρώνουν τα καθήκοντα μιας στρατηγικής πυξίδας”, δήλωσε ο Kosiniak Kamysz.

Συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου στη Βαρσοβία, η Πολωνία και η Γερμανία θα ενεργοποιήσουν έναν συνασπισμό τεθωρακισμένων οχημάτων για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

“Περισσότεροι εταίροι έχουν ήδη εγγραφεί. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους συνασπισμούς”, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε ότι οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ωστόσο, είπε ότι δεν υπάρχει συναίνεση για αυτό το θέμα.

Αργότερα, ο Γάλλος ηγέτης διευκρίνισε ότι η χώρα του θα μπορούσε να στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία εάν η Ρωσία προχωρήσει ξανά στο Κίεβο ή την Οδησσό.

Αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αντιταχθεί σε αυτήν την ιδέα, όπως η Γερμανία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Ιταλία. Ωστόσο, υπάρχουν χώρες που είναι πρόθυμες να εξετάσουν μια τέτοια πιθανότητα, όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 14 Μαρτίου ο Μακρόν έκανε για άλλη μια φορά δήλωση για γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται μια τέτοια επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.