ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να δώσει Mirage 2000-5 στην Ουκρανία ο Μακρόν αρκεί να μην είναι τα ελληνικά Mirage 2000-5, όπως έγινε με τους SCALP-EG!

Εκπρόσωπος IDF: «Ο νόμος δεν απαγορεύει τις βόμβες φωσφόρου»

Η ουσία χρησιμοποιείται για φωτισμό τη νύχτα ή για τη δημιουργία προπέτασμα καπνού

Εκπρόσωπος IDF: «Ο νόμος δεν απαγορεύει τις βόμβες φωσφόρου»

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Πίτερ Λέρνερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα βόμβες λευκού φωσφόρου.

Ειδικότερα, ερωτηθείς  για τους ισχυρισμούς πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί λευκό φώσφορο στις επιθέσεις του είπε ότι δεν γνωρίζει κάποια περίπτωση χρήσης του στη Γάζα, αλλά ότι «μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

«Θα ήμουν πολύ προσεκτικός στην προσπάθειά μου να κρίνω οποιεσδήποτε επαγγελματικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα.

Το IDF λειτουργεί με τους νόμους της ένοπλης σύγκρουσης», είπε ο Λέρνερ και διευκρίνισε ότι «οι νόμοι των ένοπλων συγκρούσεων δεν απαγορεύουν τη χρήση του. Δεν έχω πληροφορίες αν έχει χρησιμοποιηθεί.»

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, η Human Rights Watch κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα και τον Λίβανο, λέγοντας ότι η χρήση τέτοιων όπλων θέτει τους αμάχους σε κίνδυνο σοβαρού και μακροπρόθεσμου τραυματισμού.

Υποστήριξε ότι επαλήθευσε βίντεο που τραβήχτηκαν στον Λίβανο στις 10 Οκτωβρίου και στη Γάζα μια μέρα αργότερα που δείχνουν «πολλαπλές εκρήξεις λευκού φωσφόρου που εκτοξεύτηκε από πυροβολικό πάνω από το λιμάνι της Γάζας και δύο αγροτικές τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.