Ν.Πεσκόφ: «Αντίθετα με ΗΠΑ και άλλους δυτικούς η Ρωσία δεν επιδίδεται σε κρατική εγκληματική δράση»

Απέρριψε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Μόσχα ενδέχεται να προετοιμάζει κυβερνοεπιθέσεις

Ν.Πεσκόφ: «Αντίθετα με ΗΠΑ και άλλους δυτικούς η Ρωσία δεν επιδίδεται σε κρατική εγκληματική δράση»

Η Ρωσία για πρώτη φορά κατήγγειλε διεθνώς τις ΗΠΑ και την ΕΕ για «εγκληματική δράση» και είναι η πρώτη απάντησή της στην παραπομπή (συνυπέγραψε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη) στην παραπομπή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με δήλωσε του εκπροσώπου της ρωσικής Προεδρίας Ν.Πεσκόφ:«Η Ρωσική Ομοσπονδία, αντίθετα με πολλές δυτικές χώρες περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεν επιδίδεται σε κρατική εγκληματική δράση. Αυτοί επιδίδονται και αυτή πρέπει να διερευνηθεί», είπε σήμερα απαντώντας στο ερώτημα «αν η Μόσχα ενδέχεται να προετοιμάζει κυβερνοεπιθέσεις σε απάντηση για τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Δευτέρα τις αμερικανικές επιχειρήσεις να προστατευθούν από τυχόν κυβερνοεπιθέσεις που θα εξαπολύσει η Ρωσία.

«Η κυβέρνησή μου επαναλαμβάνει την προειδοποίηση, βασιζόμενη στα δεδομένα των υπηρεσιών Πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες το ρωσικό κράτος εξετάζει διάφορες» πιθανές κυβερνοεπιθέσεις, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Αν Νοϊμπέργκερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου, αρμόδια για την κυβερνοασφάλεια, είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δει κάποια «προκαταρκτική» ρωσική δραστηριότητα που στοχεύει διάφορες αμερικανικές εταιρίες, όμως τόνισε ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα» ότι θα συμβεί μια τέτοια επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της ρωσικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Rostelecom επεσήμανε ότι έχουν ενταθεί αυτό τον μήνα οι απόπειρες να διαταραχθεί η λειτουργία ιστότοπων διάφορων ρωσικών εταιρειών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.