ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκπρόσωπος ισραηλινού Στρατού: «Σκοτώσαμε τον διοικητή του τάγματος Shejaiya της Χαμάς» (βίντεο)

Ο Γ.Φαρχάτ ήταν υπεύθυνος για μια επίθεση στα στρατεύματα του Γκολάνι σε γειτονιά στην πόλη της Γάζας στον πόλεμο του 2014

Εκπρόσωπος ισραηλινού Στρατού: «Σκοτώσαμε τον διοικητή του τάγματος Shejaiya της Χαμάς» (βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωσε πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) σκότωσε τον Γουίσαμ Φαρχάτ, τον διοικητή του τάγματος Shejaiya της Χαμάς, σε αεροπορική επιδρομή.

Ο Χαγκάρι είπε ότι ο Φαρχάτ ήταν υπεύθυνος για μια επίθεση στα στρατεύματα του Γκολάνι σε γειτονιά στην πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014.

Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν στο επεισόδιο, γνωστό ως η καταστροφή του APC, συμπεριλαμβανομένου του Oron Shaul, του οποίου τα λείψανα κρατούνται από τότε στη Χαμάς.

Ο Φαρχάτ επίσης «σχεδίασε και έστειλε τρομοκράτες στις 7 Οκτωβρίου στο κιμπούτς του Ναχάλ Οζ και στο στρατό, στη σκληρή σφαγή που διαπράχθηκε», είπε ο Χαγκάρι. Δεκάδες Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι απήχθησαν εκεί.

Ο Στρατός δημοσίευσε ένα βίντεο από το χτύπημα που σκότωσε τον Φαρχάτ:

Το IDF είπε ότι ο Αρχηγός του Επιτελείου Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι και ο επικεφαλής της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, πραγματοποίησαν αξιολόγηση το Σάββατο στη Νότια Διοίκηση του Ισραηλινού Στρατού στη Μπερσεμπά και ενέκριναν τα σχέδια μάχης για τη συνεχιζόμενη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στη συνέχιση της εξάρθρωσης της Χαμάς και στη δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή επιπλέον ομήρων», είπε ο Χαλέβι σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Ισραηλινός Στρατός.

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ένας ανώτερος αξιωματικός που αγνοούνταν από τις 7 Οκτωβρίου σκοτώθηκε εκείνη την ημέρα και τα λείψανά του κρατούνταν από τη Χαμάς στη Λωρίδα.

Ο συνταγματάρχης Asaf Hamami, 41, ο διοικητής της Νότιας Ταξιαρχίας της Μεραρχίας Γάζας, αναγνωρίστηκε ως «πεσμένος στρατιώτης που κρατήθηκε από τρομοκρατική ομάδα», ανακοίνωσε το IDF.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο αρκετών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς, λόγω νέων πληροφοριών και ευρημάτων που έλαβαν τα στρατεύματα.

«Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε»

Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο το βράδυ, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε ότι ο Στρατός «επέστρεψε στις μάχες με πλήρη ισχύ» αφού η Χαμάς παραβίασε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ αρνούμενος να απελευθερώσει 15 γυναίκες και δύο παιδιά ως μέρος μιας συμφωνίας εκεχειρίας.

«Συνεχίζουμε ακριβώς από εκεί που σταματήσαμε», είπε.

«Χιλιάδες τρομοκράτες έχουν εξοντωθεί, δεκάδες κεντρικά γραφεία [χτυπήθηκαν], εκατοντάδες terabytes πληροφοριών βρίσκονται στα χέρια μας, εκατοντάδες τρομοκράτες έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται στο Ισραήλ», είπε.

«Ένα επίτευγμα 110 ομήρων που επέστρεψαν ζωντανοί – κανένας Στρατός στον κόσμο δεν το έχει πετύχει αυτό ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση. Το πετύχαμε χάρη στη δύναμη του IDF».

Μιλώντας αργότερα, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της καταστροφής της Χαμάς, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει επίσης να εργάζεται για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι εκτός από τη νίκη, και κανένας τρόπος να κερδίσουμε εκτός από την εισβολή εδάφους».

Επανέλαβε τη θέση του ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν μπορεί να κυβερνήσει τη Γάζα μετά την ανατροπή της Χαμάς, λέγοντας ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία οικονομικά και μέσω της εκπαίδευσης και απορρίπτει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος προφανώς στη Φατάχ και τη Χαμάς, είπε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία «χωρίστηκε στα δύο, αλλά η ιδεολογία, δυστυχώς, που απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ είναι κοινή και στις δύο αυτές φατρίες. Οπότε δεν θα επαναλάβω το λάθος και θα βάλω αυτήν την οντότητα στη Γάζα, γιατί θα πάρουμε το ίδιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.