ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

50.000 επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στο μέτωπο – Ανακατέλαβαν τις πρώτες περιοχές σε Ντονμπάς και Χερσώνα

Έφτασαν οι πρώτες μονάδες Τσετσένων μαχητών (βίντεο)

50.000 επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στο μέτωπο – Ανακατέλαβαν τις πρώτες περιοχές σε Ντονμπάς και Χερσώνα

Εφεδρικές ενεργές μονάδες από την Ασία και το Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια (Καύκασος) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προωθούνται στην γραμμή του μετώπου τις τελευταίες 24 ώρες με τους πρώτους επίστρατους να παίρνουν τις θέσεις τους στις μονάδες φύλαξης των περιχοχών από τις οποίες μετακινούνται.

Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχική πληροφόρηση ότι 300.000 επίστρατοι θα κατευθυνθούν βασικά προς τις μονάδες δεύτερης γραμμής, πλην ειδικοτήτων, όπως του πυροβολικού και των επικοινωνιών που απαιτούνται στην πρώτη γραμμή.

Η «αιχμή του δόρατος» και οι πρώτες ετοιμοπόλεμες δυνάμεις που είναι οι τσετσενικές μονάδες είναι ήδη στην πρώτη γραμμή του πυρός.

https://twitter.com/Sprinter99880/status/1580172506547499010?s=20&t=XgoxuzdON_SiD0suTWvV-Q

Συνολικά μέχρι την Δευτέρα θα έχουν αναπτυχθεί περίπου 50.000 Ρώσοι στρατιώτες και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 300.000!

Σε σημαντική κινητοποίηση προχωρά και η Λευκορωσία: Περίπου 30.000 προσωπικό ορισμένων ειδικοτήτων έχει κληθεί για να πλαισιώσει το υπάρχον στράτευμα των περίπου 70.000 ατόμων.

Το Μινσκ ενεργοποίησε ουσιαστικά την ρήτρα αμυντικής συνδρομής του CSTO καθώς κατηγορεί το Κίεβο ότι ετοιμάζει επίθεση, στην Λευκορωσία.

«Οι στόχοι της ένωσης περιφερειακών δυνάμεων είναι καθαρά αμυντικοί. Και όλες οι επιχειρήσεις, που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, έχουν στόχο την υιοθέτηση μιας κατάλληλης αντίδρασης στις ενέργειες που διεξάγονται κοντά στα σύνορά μας», εξήγησε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Βίκτορ Χρένιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του.

Στο νότο ήδη οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει στην ανακατάληψη διαφόρων περιοχών.

Το ίδιο συμβαίνει και στον ανατολικό τομέα στο Ντονμπάς:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.