ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εκατόμβη νεκρών σε Δυτική Ουκρανία και Ζαπορίζια από συνδυασμένη προσβολή Ιskander-M, drones και πυραύλων cruise

Πάνω από 150 νεκροί από την μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση των τελευταίων μηνών

Εκατόμβη νεκρών σε Δυτική Ουκρανία και Ζαπορίζια από συνδυασμένη προσβολή Ιskander-M, drones και πυραύλων cruise

Η Ρωσία μετά από αρκετούς μήνες έπληξε με μαζική πυραυλική επίθεση, την δυτική Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία με συνδυασμένο πλήγμα αιρούμενων πυρομαχικών Geran-2, πυραύλων cruise Kalibr και βλημάτων αέρος-εδάφους Kh-101 που εκτοξεύθηκαν από μαχητικά Su-34, προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων στο κέντρο εκπαίδευσης Yavorovsky στο Λβιβ.

Το κτύπημα έγινε την στιγμή σε εγκατάσταση όπου ήταν συγκεντρωμένοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αλλά και στελέχη ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Δείτε την έκταση της καταστροφής, όπως την εμφάνισαν οι Ουκρανοί:

Την ίδια στιγμή βαλλιστικό βλήμα Iskander έπληξε χώρο συγκέντρωσης στρατιωτικού προσωπικού της 128ης Ταξιαρχίας στο χωριό Δημητρόβο κοντά στην Ζαπορίζια για μια τελετή παρασημοφόρησης.

Από τα δύο κτυπήματα υπολογίζεται ότι έχασαν την ζωή τους πάνω από 150 Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατεύσιμοι, οι μισοί στο Λβιβ και οι υπ;oλοιποι στην Ζαπορίζια.

Οι Ουκρανοί μιλάνε για συνολικά 43 νεκρούς.

Στα ουκρανικά ΜΜΕ κατηγορούν για το πλήγμα στην Ζαπορίζια για όλα τον ίδιο τον αξιωματικό του, ο οποίος συγκέντρωσε το προσωπικό σε ένα μέρος, κάνοντας το έργο πιο εύκολο για τα ρωσικά στρατεύματα.

Μεταξύ των νεκρών της 128ης OGShBr των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ο ίδιος ο διοικητής της ταξιαρχίας και ο αναπληρωτής διοικητής του τμήματος ηθικής και ψυχολογικής υποστήριξης, Ταγματάρχης Kuznev.

Δείτε την βολή του Ιskander-M:

Από τα πλάνα φαίνεται πως ένα ρωσικό drone εκτελεί στοχοποίηση και κατευθύνει το βλήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιθέσεις θεωρουνται ως αντίποινα στο ουκρανικό πλήγμα στα ναυπηγεία του Κερτς όπου γαλλικής κατασκευής πύραυλοι cruise SCALP-EG διαπέρασαν την ρωσική αεράμυνα και έπληξαν την νεότευκτη κορβέτα Askold κλάσης Karakurt, πλατφόρμα μεταφοράς βλημάτων Kalibr, η οποία ακόμα δεν είχε εισέλθει καν σε υπηρεσία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.