ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έσπασε η ουκρανική αμυντική περίμετρος στο Κουπιάνσκ – Μόλις 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης οι Ρώσοι

Οι Ουκρανοί εξέδωσαν διαταγή εκκένωσης της πόλης - Σπεύδει το Τάγμα Αζόφ

Έσπασε η ουκρανική αμυντική περίμετρος στο Κουπιάνσκ – Μόλις 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης οι Ρώσοι

Αντιμέτωπη με μία μεγάλη στρατηγική ήττα βρίσκεται η Ουκρανία στο ανατολικό μέτωπο, καθώς ο ρωσικός Στρατός μπήκε στα προάστια του (ουκρανικής αλλά με ρωσόφωνους κατοίκους) πόλης του Κουπιάνσκ στην περιφέρεια του Χάρκοβου, η οποία είχε καταληφθεί από τους Ουκρανούς στην προέλαση του περασμένου φθινοπώρου.

Αυτή την στιγμή οι ρωσικές προφυλακές έχουν φτάσει σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από το κέντρο του Κουπιάνσκ και η ουκρανική διοίκηση αρχές διέταξαν τους ρωσόφωνους κατοίκους να την εγκαταλείψουν για να μην κτυπηθούν από τους πολίτες εκ των όπισθεν οι ουκρανικές μονάδεςς.

Για να γίνει «πειστικό« το Κίενβι έστειλαν το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ, μέσα στη πόλη το οποίο κάνει αυτό που ξέρει καλά να κάνει από την Μαριούπολη: Τρομοκρατούν τους κατοίκους για να φύγουν και οχυρώνονται σε έναν αγώνα που το τέλος του δείχνει ότι δεν θα διαφέρει από αυτό της Μαριούπολης.

Ταυτόχρονα το Κίεβο στέλνει ενισχύσεις στέλνοντας τις τελευταίες στρατηγικές εφεδρείες:

«Θέσεις ενισχύθηκαν, δόθηκαν μεθοδολογικές συστάσεις και μεταφέρθηκαν εφεδρείες», δήλωσε ο Σερχίι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Βέβαια ο στρατηγικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι η ανακατάληψη της Λίμαν και του Ιζίουμ, νότια και νοτιοδυτικά του Κουπιάνσκ, επίσης ρωσόφωνων περιοχών, οι οποίες καταλήφθηκαν πέρσι από τις δυνάμεις του Κιέβου κατά την ουκρανική προέλαση του φθινοπώρου.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν πάνω από 16 οχυρές θέσεις στην περίμετρο της πόλης του Κουπιάνσκ σε 72 ώρες!

Δείτε τα προάστια του Κουπιάνσκ να δέχονται τις μαζικές ρωσικές προσβολές:

Η 6η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, ο ισχυρότερος ρωσικός σχηματισμός στο μέτωπο των 1000 χλμ. που ξεκινά από την θαλάσσια περιοχή στην δυτική Χερσώνα και φτάνει έξω από το Χάρκοβο, ηγείται της επίθεσης.

Τελικός αντικειμενικός στόχος της η πολιορκία του Χάρκοβου και η πτώση του, με την προϋπόθεση ότι θα έχει καταρρεύσει η ουκρανική άμυνα όμως συνέβη τον Μάρτιο του 2022 και τα ρωσικά στρατεύματα είχα φτάσει μέχρι το κέντρο της πόλης.

Νοτιότερα στο Dnepropetrovsk στον σταθμό Mezhevaya σμήνη ρωσικών drones FPV και Lancet, αλλά και πύραυλοι Iskanter-Μ εμποδίζουν της ουκρανικές ενισχύσεις από την περιφέρεια να προσεγγίσουν το Κουπιάνσκ: Πυραυλικό κτύπημα ακριβείας ανατίναξε τρένο που μετέφερε πυρομαχικά και οπλισμό σε μία απόσταση 70 χλμ. από την γραμμή του μετώπου, εφαρμόζοντας το δόγμα προσβολής των Follow-on-Forces, καθώς οι ενισχύσεις σε προσωπικό προς το Κουπιάνσκ, έμειναν χωρίς το απόθεμα όπλων και πυρομαχικών που χρειάζονται για να αμυνθούν.

Το χτύπημα σημειώθηκε στον σταθμό Mezhevaya του Dnepropetrovsk στην περιοχή φόρτωσης.

Δείτε:

Δηλαδή οι Ρώσοι κάνουν τα αυτονόητα, αυτά που όμως δεν έκαναν πέρσι και μετέτρεψαν έναν «στρατιωτικό περίπατο» σε μια αδιανόητη και ανεξήγητη για πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές, μέχρι σήμερα, ήττα σε ανατολή και νότο.

Όμως οι Ρώσοι δεν περιορίζονται στο βορειοανατολικό μέτωπο. Κτυπούν συνέχεια και στο Ντονέτσκ (Priyutnoye, Staromayorskoye και Rovnopol) και στο Λουγκάνσκ, χρησιμοποιώντας ευρύτατα drone από μικρές αυτόνομες μονάδες.

Παράδειγμα:

Θυμίζουν τον σοβιετικό Στρατό του Β’ΠΠ: Άργησε να μάθει την χρήση συνδυασμένων όπλων (άρματα μάχης και πυροβολικό) καταγράφοντας συντριπτικές ήττες το 1941-1943, αλλά όταν το έμαθε το έκανε καλύτερα από τους Γερμανούς.

Η χρήση των drone προσβολής και των αιωρούμενων πυρομαχικών, πραγματικά έχει περάσει σε άλλο επίπεδο από τον ρωσικό Στρατό.

Όπως η Τουρκία «πήρε» δύο πολέμους σε Αζερμπαϊτζάν και Λιβύη με την χρήση των τακτικών UAV, ειδικά των TB-2 Bayraktar και προκάλεσε μια «μίνι» στρατιωτική «επανάσταση», όπως είχε παραδεχθεί και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, η Ρωσία έχει εξελίξει ακόμα περισσότερο το δόγμα χρήσης και το όπλο, καθιστώντας τα drone από όπλο Τάγματος σε όπλο απλής ομάδας μάχης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδιαφέρεται κανείς στον Ελληνικό Στρατό από τις διαδοχικές «επαναστάσεις» στα πεδία των μαχών της τελευταίας πενταετίας; Μια απλή ερώτηση που δεν απαντάται, δυστυχώς, από κανέναν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.