ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μακελειό σε ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια – 630 νεκροί (βίντεο) – Ο Β.Ζελένσκι βγήκε στην τηλεόραση να απολογηθεί

«Πρέπει να καταλάβετε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ότι καλύτερο έχουν» δήλωσε για να αποφύγει την κατακραυγή

Μακελειό σε ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια – 630 νεκροί (βίντεο) – Ο Β.Ζελένσκι βγήκε στην τηλεόραση να απολογηθεί

Μεγάλη αποτυχία της οποίας ο «κρότος» έφτασε μέχρι το Κίεβο, κατέγραψαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε επίθεση στην Ζαπορίζια και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Pyatikhatki το οποίο σχεδόν κάθε εβδομάδα από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης αλλάζει «ιδιοκτησία» με τους Ουκρανούς να το καταλαμβάνουν τέσσερις φορές και τους Ρώσους να το ανακαταλαμβάνουν άλλες τέσσερις!

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από αποτυχημένη διήμερη επίσκεψη αισθάνθηκε την ανάγκη να βγει και να δηλώσει απόψε ότι «Οι Ουκρανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία αναπτύσσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει την προέλαση των δυνάμεων του Κιέβου στα ανατολικά και τα νότια» για να δικαιολογήσει τη νέα ουκρανική αποτυχία.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ξεκάθαρα, όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, ότι οι ρωσικές δυνάμεις στα νότια και τα ανατολικά εδάφη μας κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τους στρατιώτες μας», είπε ο Ζελένσκι στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Λίγο νωρίτερα, είχε προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη με τους κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές του καθώς οι ρωσικές δυνάμεις διέλυσαν δύο ολόκληρα ουκρανικά Τάγματα μέσα σε λίγες ώρες.

Οι απώλειες των Ουκρανών από χθες που ξεκίνησε η επίθεση ξεπέρασαν τους 630 νεκρούς και περίπου 950 τραυματίες στην ευρύτερη περιοχή.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποτύχει η επίθεση και το χωριό να παραμείνει υπό ρωσικό έλεγχο. Οι Ουκρανοί διοικητές χρησιμοποίησαν έναν νέο τακτικό ελιγμό., επιχειρώντας να κυκλώσει τους Ρώσους, αλλά φευ, η απόλυτη αεροπορική υπεροχή των Ρώσων έφερε τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 να κάνουν «σκοποβολή» με απλές ρουκέτες στα ακάλυπτα ουκρανικά στρατεύματα.

Ακολούθησε δεύτερο και τρίτο κύμα επιθέσεων στο Pyatikhatki, αλλά οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ρωσική άμυνα που έβαλλε συνδυασμό βαρέων αντιαρματικών όπλων, πυρών πυροβολικού, πυρών από επιθετικά ελικόπτερα και βολών από ελαφρά αντιαρματικά όπλα,

Ειδικά τα Ka-52 κατέστρεψαν πολλά M113 με απλές ρουκέτες. Η επιβιωσιμότητα (ανύπαρκτη) των Μ113 θα πρέπει να προβληματίσει και την ελληνική στρατιωτική ηγεσία. Έχουν χαθεί σχεδόν όλα με τις ομάδες μάχης που μετέφεραν.

«Σήμερα, η αντεπίθεση δεν προχωρά τόσο γρήγορα», δήλωσε και ο Αντρέι Γέρμακ, απευθυνόμενος σε μια μικρή ομάδα εκπροσώπων ΜΜΕ, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο, αναγνωρίζοντας ότι οι μάχες είναι δύσκολες. «Αν δούμε ότι κάτι δε προχωρά όπως πρέπει, θα το πούμε. Κανείς δεν θα ωραιοποιήσει την κατάσταση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γέρμακ δήλωσε επίσης ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν ασκούν πίεση στο Κίεβο γι’ αυτό το θέμα. «Δεν υπάρχει καμιά πίεση, μόνο μια ερώτηση: “πώς μπορούμε ακόμη να σας βοηθήσουμε;”», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλοι στον κόσμο καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να ασκηθεί πίεση στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής Προεδρίας, ο οποίος θεωρείται «το δεξί χέρι του» προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.