ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μαζική αιφνιδιαστική επίθεση Ρώσων αλεξιπτωτιστών διαλύει τους Ουκρανούς έξω από Μπάκχμουτ & Κουπιάνσκ- Τα διδάγματα για Ελλάδα

Οι Ουκρανοί τρέπονται πλέον σε φυγή

Μαζική αιφνιδιαστική επίθεση Ρώσων αλεξιπτωτιστών διαλύει τους Ουκρανούς έξω από Μπάκχμουτ & Κουπιάνσκ- Τα διδάγματα για Ελλάδα

Αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στη Μπαχμούτ και στο Κουπιάνσκ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες τρεις ώρες από δύο Ταξιαρχίες Ρώσων αλεξιπτωτιστών (VDV): Οι δυνάμεις των VDV ανακατέλαβαν μόνο τα υψώματα που δεσπόζουν στην Κλισίφκα αλλά απειλούν και το αρχηγείο των Ουκρανών στο Τσάβιρ Γιαρ.

Στα δυτικά του Μπαχμούτ, οι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν ουκρανικό οχυρό και με την υποστήριξη του πυροβολικού, συνέχισαν να προελαύνουν προς νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από τις επιχειρήσεις των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, υποστηριζόμενων από α/α πυροβόλα ZPU-4 και του πυροβόλα S-60 εναντίων ουκρανικών θέσεων.

Το έχουμε ξαναπεί και θα το σημειώσουμε εκ νέου: Η κινητή υποστήριξη στο πεδίο της μάχης με μεγάλη δύναμη πυρός από την στιγμή που δεν υπάρχουν ΤΟΜΑ είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα ο Ελληνικός Στρατός.

Στις αποθήκες υπάρχουν 60 πυροβόλα των 30 χλστ. του συστήματος ARTEMIS-30.

Μπορούν να εξοπλίσουν ισάριθμα οχήματα (κατά προτίμηση αποσυρμένα άρματα μάχης Μ48) και να αποτελέσουν μία εξαιρετικά φονική δύναμη και με αντιαρματικές, αλλά και αντιαεροπορικές ικανότητες. Μια μετασκευή που μπορεί να γίνει στο 304 ΠΕΒ.

Έλεος πλέον με αυτή την αδιαφορία που επιδεικνύει ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ στα οχήματα υποστήριξης μάχης!

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προσάρμοσαν τα αντιαεροπορικά  εγκαθιστώντας τα σε φορτηγά Ural, αλλά έχουν την πολυτέλεια να μην αντιμετωπίζουν επιθετικά ελικόπτερα ή μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι αλεξιπτωτιστές, αυτές οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εναντίον επίγειων στόχων.

Με τη βοήθειά τους έχουν ήδη καταστραφεί δεκάδες οχυρά του ουκρανικού Στρατού.

Δείτε το βίντεο:

Το πυροβόλο όπλο S-60 χρησιμοποιεί βλήματα των 57 mm, με πυροκροτητή προσέγγισης..

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο ZPU-4 πλήττει στόχους σε εμβέλεια έως 2 km, το πυροβόλο S-60 είναι ικανό να χτυπήσει στόχους σε εμβέλεια 6 χλμ.

Kαι τα δύο πυροβόλα χρονολογούνται από την δεκαετία του ’40, αλλά είναι ακόμα εξαιρετικά φονικά, όπως άλλωστε και τα Bofors L40 των 40 χλστ. που υπάρχει σε αφθονία στις ελληνικές αποθήκες.

«Στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, τα ρωσικά στρατεύματα δεν βρίσκονται πλέον σε άμυνα και έχουν αρχίσει να επιτίθενται με ανανεωμένο σθένος. Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, μεταβαίνοντας από την άμυνα στην επίθεση. Η κατάσταση κοντά στο Κουπιάνσκ και στην περιοχή Μπακχμούτ είναι δύσκολη» δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Σίρσκι.

Και συνέχισε: «Οι Ρώσοι επιτίθενται στις μονάδες μας, που αμύνονται στην περιοχή Κουπιάνσκ. Επιπλέον, ο εχθρός  βόρεια και νότια του Μπαχμούτ μας κτυπά με δύναμη».

Μία ρωσική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με αναβαθμισμένα άρματα μάχης Τ-80 επιτέθηκε στις ουκρανικές δυνάμεις βορειοδυτικά της πόλης.

Τα ρωσικά στρατεύματα επέκτειναν το έδαφος ελέγχου νότια της δεξαμενής Berkhovskoe και κατέλαβαν ένα αρκετά μεγάλο ουκρανικό οχυρό στην περιοχή του χωριού Bogdanovka.

Η προέλαση έγινε κατά μήκος των δασών, οι οποίες με τη σειρά τους εκτείνονταν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Μπαχμούτ με το Τσάσιβ Γιαρ.

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση της Bogdanovka και η επέκταση του εδάφους ελέγχου κατά μήκος του σιδηροδρόμου επιτρέπει στους Ρώσους οχυρωθούν σε αυτό το τμήμα του μετώπου – στο λεγόμενο αρχηγείο Bogdanovsky (λίμνη ), το οποίο συνδέεται με ένα σύστημα δεξαμενών με το κανάλι Seversky Donets-Donbass.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.