ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξαφνικό ρωσικό χτύπημα σε στρατιωτική βάση στο Λβιβ – Ήταν «νόμιμος στόχος»; (upd)

Αναφορές ότι εκεί αποθηκεύονταν στρατιωτικό υλικό από νατοϊκές χώρες

Ξαφνικό ρωσικό χτύπημα σε στρατιωτική βάση στο Λβιβ – Ήταν «νόμιμος στόχος»; (upd)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ρωσικές επιθέσεις σε αρκετά μέτωπα κατά την 18η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία. Ισχυρές εκρήξεις στο Λβιβ σήμερα , που απέχει 70χλμ. από τα πολωνικά σύνορα με την ουκρανική πλευρά να μιλά για χτυπήματα από πυραυλικά συστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κέντρο αποθηκεύονταν στρατιωτικό υλικό από νατοϊκές χώρες κάτι που πλέον θεωρείται “νόμιμο στόχο” κατά την ρωσική πλευρά όπως έχει ανακοινωθεί (ΥΠΑΜ).

«Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ και τη Χερσώνα και υπάρχουν αναφορές ότι το Λβιβ δέχεται ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με την Kyiv Independent.

Οι εκρήξεις ακούγονταν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Πρζεμίσλ.

https://twitter.com/geopconsulting/status/1502927495749906432?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502927495749906432%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1221458%2Fpolemos-stin-oukrania-nekroi-kai-traumaties-apo-ton-vomvardismo-sti-lviv-rosika-strateumata-apo-tin-krimaia-stin-odisso%2F

Δεκαεννέα ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας, αφού τοπικοί αξιωματούχοι μετέδωσαν πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή ή πυραυλική επίθεση.

Άλλα επτά ασθενοφόρα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση.

20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή αναφέρουν ουκρανικές αρχές.

Ο τοπικός κυβερνήτης ισχυρίζεται ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 ρουκέτες στο στρατιωτικό κέντρο Γιαβορίβ.

Αεροπορική επιδρομή (κατ΄ άλλους) πραγματοποιήθηκε εναντίον ουκρανικής στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ, στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, ανακοινώθηκε σήμερα από την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ.

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Το κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα, δεν έκανε γνωστό αν επλήγη. Ανακοίνωσε πως θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αργότερα.

https://twitter.com/intel1osint100/status/1502894010301440005

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.