Οι Ουκρανοί εκκενώνουν την Χερσώνα μέσα σε χρόνο-ρεκόρ – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό δέχονται συνεχείς ρωσικές επιθέσεις

Η πόλη μετατρέπεται σε ουδέτερη ζώνη - Οι λίγοι εναπομείναντες ουκρανόφωνοι κάτοικοι την εγκαταλείπουν και αυτοί

Οι Ουκρανοί εκκενώνουν την Χερσώνα μέσα σε χρόνο-ρεκόρ – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό δέχονται συνεχείς ρωσικές επιθέσεις

Το καθεστώς του Κιέβου έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Χερσώνα από τις λίγες χιλιάδες ουκρανόφωνων κατοίκων που παρέμειναν από τον πληθυσμό των 330.000 πολιτών που κατοικούσαν στις αρχές Μαρτίου όταν η πόλη απελευθερώθηκε από τους Ρώσους, εντάχθηκε στην ρωσική ομοσπονδία με το δημοψήφισμα στα τέλη Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία εκκενώθηκε στο πλαίσιο της υποχώρησης του ρωσικού Στρατού.

Τώρα οι ίδιοι οι Ουκρανοί εκκενώνουν όσους κατοίκους είχαν απομείνει στην πόλη δύο εβδομάδες μετά την κατάληψή της και την ταπεινωτική υποχώρηση των Ρώσων.

Το ουκρανικό καθεστώς έδωσε την εντολή εγκατάλειψης καθώς δεν μπορεί να διαθέσει δυνάμεις να κρατήσει την πόλη και προτιμά να την μετατρέψει σε πόλη-φάντασμα, σε μια ουδέτερη ζώνη, καθώς 300.000 κάτοικοι από τις 330.000 την έχουν εγκαταλείψει.

Οι ρωσικές δυνάμεις από την άλλη πλευρά του Δνείπερου έχουν αρχίσει ήδη τις επιδρομές και η πόλη είναι οριστικά μη λειτουργική χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ειδικές δυνάμεις Ρώσων καταδρομέων κτυπούν τη νύχτα ουκρανικούς στόχους και το πρωί οι ρωσικοί πύραυλοι κτυπούν τους προκαθορισμένους στρατιωτικούς στόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ουκρανική εκκένωση της πόλης έρχεται πολύ συντομότερα απ’ότι ανέμεναν και οι ίδιοι οι Ρώσοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.