ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι Ουκρανοί στο ανατολικό μέτωπο – Οι Ρώσοι πάλι έξω από το Χάρκοβο (βίντεο)

Μάζες ρωσικών αρμάτων επιτίθενται κατά κύματα - Το Κουπιάνσκ και η Λίμαν έτοιμα να επιστρέψουν στην ρωσική κυριαρχία

Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι Ουκρανοί στο ανατολικό μέτωπο – Οι Ρώσοι πάλι έξω από το Χάρκοβο (βίντεο)

Πιέζονται ασφυκτικά και χάνουν έδαφος που είχαν ανακαταλάβει το περασμένο φθινόπωρο οι ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία (κατά τους Ρώσους είναι πλέον ρωσικό έδαφος μετά τα δημοψηφίσματα του Σεπτεμβρίου του 2022) με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης του μετώπου:  Η 6η ρωσική Στρατιά βρίσκεται πλέον έξω από το Κουπιάνσκ με τις ουκρανικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα οπισθοφυλακής!

Η περιοχή βορειοανατολικά του (ρωσόφωνου) Χάρκοβου έχει πλημμυρίσει από ρωσικά άρματα μάχης Τ-72Μ και ΤΟΜΑ BMP-3 που προχωρούν συντρίβοντας κάθε αντίσταση, ενώ επιτέλους εμφανίστηκαν τα πολυαναμενόμενα αναβαθμισμένα Τ-80, σαφώς πιο ικανά από τα Τ-72 τα οποία είχαν αποσυρθεί από τον ρωσικό Στρατό πριν μερικά χρόνια στο πλαίσιο περικοπών.

Τα κυπριακά Τ-80, Έλληνες αρματιστές που έχουν υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ και έχουν συνεργαστεί στενά με την Εθνοφρουρά στην Κύπρο, τα θεωρούν τουλάχιστον ισάξια με τα LEO2A4 του ΕΣ.

Δείτε εικόνα από σιδηροδρομικό συρμό τρεις ώρες πριν αποβιβάσει τα Τ-80ΒVM και εξοπλίσει τέσσερις ίλες με τον τύπο στην περιοχή έξω από το Κουπιάνσκ:

Η Λίμαν και το Κουπιάνσκ κανονικά και αν συνεχιστεί η ρωσική επιθετική προσπάθεια με την ίδιο ρυθμό, μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν περιέλθει και πάλι στα χέρια των Ρώσων, μετά από ένα χρόνο ουκρανικής κατοχής.

Στον έλεγχο του ρωσικού Στρατού πέρασαν τις τελευταίες ημέρες 5 οικισμοί στην περιοχή του Χάρκοβου και συνελήφθησαν περί τους 350 Ουκρανοί αιχμάλωτοι:

Το μικρό ρωσικό προγεφύρωμα των 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην δυτική ακτή του ποταμού Ζέρεμπετς είναι πλέον μία λωρίδα 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εκτείνεται μέχρι τον οδικό άξονα Σβάτοβο-Κουπιάνσκ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας προχώρησαν 11 χλμ. προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ωθούν σταδιακά τους ουκρανικούς σχηματισμούς προς τα νοτιοδυτικά στο Κουπιάνσκ. Στην κατεύθυνση Σβάτοβο, ο ουκρανικός Στρατός αναγκάζεται σταδιακά να αποχωρήσει από τις γραμμές άμυνας».

Την ίδια στιγμή ρωσικές δυνάμεις (μία Ταξιαρχία) επιτέθηκε στην περιοχή Κρεμέναγια (Kremennaya).

Οι ρωσικές μονάδες με χρήση ρουκετοβόλων συστημάτων εγγύς υποστήριξης TOS-1 κατάφεραν να καταλάβουν επτά προπύργια και εννέα θέσεις παρατήρησης του ουκρανικού Στρατού, διαλύοντας έναν ολόκληρο ουκρανικό λόχο της 14ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας σε μία ώρα!

Ήδη στην Μόσχα έχει αντιστραφεί το κλίμα, καθώς μετά από 18 μήνες πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις δείχνουν να ανταποκρίνονται στην φήμη τους: Ο υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού βράβευσε το πλήρωμα ενός ρωσικού άρματος μάχης Τ-72ΒΜ που κατέστρεψε μέσα σε 30΄ (!) δύο ουκρανικά άρματα μάχης T-72B, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και πέντε αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MaxxPro, που μετέφεραν στρατεύματα, σε μάχη στην περιοχή Ζαπορίζια.

«Στα πρώτα λεπτά της μάχης, ο πυροβολητής Alexey Neustroyev κατέστρεψε δύο εχθρικά άρματα μάχης T-72B με πυρά ακριβείας.

Στα επόμενα 30 λεπτά κατέστρεψε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MaxxPro αμερικανικής κατασκευής, μαζί με το προσωπικό τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την εξάλειψη και του τελευταίου οχήματος μάχης του εχθρού, για περίπου 40′ λεπτά το πλήρωμα του άρματος μάχης εξακολουθούσε να καλύπτει τις ρωσικές μηχανοκίνητες μονάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.