ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eκτός Τουρκίας το γιοτ του Ρ.Αμπράμοβιτς υπό τον φόβο κυρώσεων

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους που επλήγησαν από κυρώσεις της Βρετανίας

Eκτός Τουρκίας το γιοτ του Ρ.Αμπράμοβιτς υπό τον φόβο κυρώσεων

Το σούπερ γιοτ αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων (458 εκατομμυρίων λιρών) του Ρομάν Αμπράμοβιτς, έφυγε από την αποβάθρα που είχε ελλιμενιστεί στην Τουρκία λόγω του ενδεχομένου να υποστεί κυρώσεις καθώς η βρετανική εταιρεία που τη διαχειρίζεται δέχθηκε πιέσεις να σταματήσει να το φιλοξενεί.

Το γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς βρισκόταν στο λιμάνι της Αλικαρνασσού στην Τουρκία εδώ και αρκετές ημέρες, όμως οι κυρώσεις που επέβαλε η Βρετανία κατά του Ρώσου μεγιστάνα, λόγω της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανάγκασαν τη βρετανική εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε αυτό.

Σύμφωνα με το Marine Traffic, το γιοτ βρίσκεται αγκυροβολημένο στην παραλία Yalikavak στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία δεδομένων ναυτιλίας Marine Traffic.

Άλλωστε, πολλοί εμπειρογνώμονες σε νομικά ζητήματα, είχαν σχολιάσει ότι η εταιρεία παίρνει μεγάλο ρίσκο επιτρέποντας σε ένα σούπερ γιοτ που ανήκει σε ένα άτομο που έχει υποστεί κυρώσεις να χρησιμοποιήσει ένα από τα λιμάνια της. Μάλιστα, το συγκεκριμένο λιμάνι είναι ένα από τα 22 που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους δισεκατομμυριούχους που επλήγησαν από κυρώσεις της Βρετανίας τον περασμένο μήνα, ως μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να ασκήσει πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τερματίσει την επέμβαση στην Ουκρανία.

Η Λιζ Τρας, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι τα άτομα που τους επιβλήθηκαν κυρώσεις, έχουν «το αίμα του ουκρανικού λαού στα χέρια τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της Global Ports Holding αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί το Solaris έφυγε από το λιμάνι. Η εταιρεία, χθες, ανακοίνωσε ότι δεν έχει «καμία εξουσία να αποδεχθεί ή να απορρίψει οποιοδήποτε πλοίο ή γιοτ» από το λιμάνι, αλλά έλαβε την απόφαση να «μην λάβει καμία αμοιβή υπηρεσίας ή άλλες πληρωμές σχετικά με τον ελλιμενισμό αυτού του σούπερ γιοτ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.