Απόπειρα επίθεσης των Ουκρανών στην γέφυρα του Κερτς: Καταρρίφθηκε από Pantsir S.1 ουκρανικό drone

Ουκρανική επίθεση αυτοκτονίας και στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Απόπειρα επίθεσης των Ουκρανών στην γέφυρα του Κερτς: Καταρρίφθηκε από Pantsir S.1 ουκρανικό drone

 Επίθεση στην στρατηγική γέφυρα του Κέρτς που ενώνει την Κριμαία  με την ηπειρωτική Ρωσία πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα οι Ουκρανοί σύμφωνα με πληροφορίες.  

Όπως αναφέρεται ουκρανικό UAV εντοπίστηκε πάνω από την περιοχή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα αντιαεροπορικά μέσα των ρωσικών δυνάμεων (Pantsir S.1) που είναι επιφορτισμένα με την προστασία της μήκους 17  χλμ. γέφυρας και κόστους 3,5 δισ. $ που συνδέει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ρωσίας με την Κριμαία, η οποία ενσωματώθηκε στον ρωσικό εθνικό κορμό το 2014

Όπως αναφέρεται το UAV των Ουκρανών καταρρίφθηκε από βλήμα που εκτόξευση το Pantsir S.1, ενώ άλλη πηγή αναφέρει ότι εκτοξεύθηκε και βλήμα από S-300.

Βέβαια κανένα UAV που διαθέτουν οι Ουκρανοί, συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών TB.2 Bayraktar δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια σημαντική ζημιά στην τεράστια αυτή γέφυρα, η οποία για να υποστεί φθορές πρέπει να δεχθεί πολλαπλά πλήγματα είτε από πυραύλους  Harpoon είτε ATACMS από τα συστήματα HIMARS.

Η Ρωσία έχει  καταστήσει σαφές πως εάν το Κίεβο επιχειρήσει να κτυπήσει την γέφυρα του Κερτς τότε η απάντησή της θα είναι ισοπεδωτική, αφού θα πρόκειται για κτύπημα κατά ρωσικού εθνικού εδάφους.

Βασικά έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να γίνει η απαρχή για τον Γ΄ΠΠ

Υπενθυμίζει πως στις 17 Αυγούστου  οι Ουκρανοί απείλησαν  να επιτεθούν  στην γέφυρα του Κερτς:

«Η γέφυρα αυτή είναι παράνομη και η Ουκρανία δεν έδωσε την άδεια για την κατασκευή της. Απειλεί την οικολογία της χερσονήσου και επομένως πρέπει να γκρεμιστεί. Δεν έχει σημασία το πώς: οικειοθελώς ή όχι», έγραψε στο Telegram ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Σημειώνεται πως στις 8 Ιουλίου ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είχε δηλώσει πως η προσβολή της γέφυρας της Κριμαίας είναι ένας νόμιμος στόχος και μπορεί να καταστραφεί με ένα και μόνο Harpoon, πιθανότατα με αυτούς που μπορούν να πλήξουν και λιμενικές και παράκτιες εγκαταστάσεις όπως οι AGM-84L που πρόσφατα παράγγειλε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

«Η Ουκρανία θα μπορούσε να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στη Μόσχα επιτιθέμενη στην περίφημη γέφυρα του Στενού του Κερτς χρησιμοποιώντας τους πυραύλους Harpoon που παρέλαβε πρόσφατα», είχε πει ο Φίλιπ Μπρίντλαβ.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια καθώς ουκρανικές δυνάμεις αποπειράθηκαν πάλι σήμερα με πλήγματα όλμων να κτυπήσουν τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.