ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντολή Β.Ζελένσκι σε Τάγμα Αζόφ: Μεταμφιεστείτε για να διαφύγετε από την Μαριούπολη (βίντεο)

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μιζίντσεφ

Εντολή Β.Ζελένσκι σε Τάγμα Αζόφ: Μεταμφιεστείτε για να διαφύγετε από την Μαριούπολη (βίντεο)

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Μαριούπολη, όπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα ρωσικά ΜΜΕ και πλέον είναι θέμα ωρών να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Από την πλευρά τους οι τελευταίοι μαχητές του Τάγματος του Αζόφ που παρέμεναν «ταμπουρωμένοι» στο εργοστάσιο μεταλλουργίας στο λιμάνι της Μαριούπολης ψάχνουν τρόπους για να διαφύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι εάν πέσουν στα χέρια των Τσετσένων δεν θα υπάρξει έλεος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μιζίντσεφ το Κίεβο διέταξε τα ναζιστικά τάγματα να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη σε μικρές ομάδες μεταμφιεσμένες σε πολίτες, κάτι που είδαμε άλλωστε και σε αρκετά βίντεο τις τελευταίες ημέρες, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μαχητής του Αζόφ που ντύθηκε γυναίκα για να διαφύγει.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=QAz4q3igIVw&feature=emb_title

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές διέταξαν τα ναζιστικά τάγματα, να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα, για να φύγουν από την πόλη μεταμφιεσμένοι και ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, ανάμεσα σε άλλους, μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Και οι ληστές άρχισαν αμέσως να εκτελούν αυτή τη διαταγή», είπε ο Μιζίντσεφ. «Στις 20 Μαρτίου, οι τρομοκράτες του τάγματος Αζόφ σκότωσαν τους γονείς δύο ανήλικων παιδιών και, κρυμμένοι πίσω από αυτά τα παιδιά, σε ένα αυτοκίνητο που ανήκε στην οικογένεια, προσπάθησαν να περάσουν μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο στο Ζαπορίζιε, αλλά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αμέσως. από τους Ρώσους στρατιωτικούς, και τα παιδιά σώθηκαν».

Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι περισσότεροι από 60.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν διασωθεί και, αφού έφτασαν στη Ρωσία, αυτοί οι άνθρωποι «μιλούν ανοιχτά για όλες τις μαζικές φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι εθνικιστές».

«Όλοι τους θα ερευνηθούν προσεκτικά, οι δράστες θα βρεθούν και σίγουρα θα λάβουν την άξια τιμωρία για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν», είπε ο Μιζίντσεφ.

Σύμφωνα με τον Μιζίντσεφ, δόθηκε το πράσινο φως στους ναζιστές, να χρησιμοποιήσουν περισσότερους από 200.000 κατοίκους της πόλης ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Ο Μιζίντσεφ σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επίγνωση της τακτικής της «ανθρώπινης ασπίδας» και ενεργούν προσεκτικά, αποφεύγοντας τη χρήση βαρέως πυροβολικού και καθαρίζοντας τετράγωνο-τετράγωνο την πόλη.

Συντριπτική ήττα για το Τάγμα Αζόφ

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις και το Τάγμα του Αζόφ έχουν υποστεί συντριπτική ήττα και έχουν μεγάλες απώλειες.

«Μπορούμε να πούμε πως πλέον δεν υπάρχουν ως Μονάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα πληροφορίες των Ουκρανών παραδέχονταν πως οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην κεντρική Μαριούπολη και κατέλαβαν την εκκλησία της Μεσολάβησης της Μητέρας του Θεού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.