ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν με βαλλιστικό πύραυλο ελληνόκτητο πλοίο

Η επίθεση έγινε περίπου στη 1 π.μ. (ώρα Σαναά)

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν με βαλλιστικό πύραυλο ελληνόκτητο πλοίο

Eλληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα δέχθηκε επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο από τους αντάρτες Χούθι.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η U.S. Central Command, η επίθεση έγινε περίπου στη 1 π.μ. (ώρα Σαναά) στις 18 Μαΐου, όταν οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το M/T Wind, ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία Παναμά, ελληνικής ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα οι Χούθι είχαν εκτοξεύσει ξανά βαλλιστικούς πυραύλους με αποτέλεσμα να πλήξουν και τότε ένα ελληνόκτητο πλοίο.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ:

Από την επίθεση προκλήθηκε πλημμύρα που οδήγησε στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος διεύθυνσης. Ένα σκάφος του συνασπισμού ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου της M/T Wind, αλλά δεν χρειάστηκε βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα διεύθυνσης και δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το M/T Wind συνέχισε την πορεία του αυτοδύναμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.