ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Exxon Mobil: Ολοκληρώνει την αποχώρησή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου

Η Exxon Mobil απομάκρυνε τον περασμένο μήνα από την Ρωσία τους εργαζόμενους της

Exxon Mobil: Ολοκληρώνει την αποχώρησή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου

Την πλήρη απόσυρσή της από τη Ρωσία μέχρι τις 24 Ιουνίου σχεδιάζει η Exxon Mobil.

Η κίνηση αυτή της Exxon Mobil έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει νωρίτερα ο αμερικανικός όμιλος να σταματήσει τις δραστηριότητες του στη χώρα που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δυο πηγές που έχουν γνώση των σχεδίων της εταιρείας.

Η Exxon Mobil απομάκρυνε τον περασμένο μήνα από την Ρωσία τους εργαζόμενους της που είναι Αμερικανοί πολίτες. Δεν είχε ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση τους.

Οι αρχικές αναχωρήσεις, περιελάμβαναν προσωπικό από τους τομείς παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νήσο Σαχαλίνη, στη ρωσική Άπω Ανατολή, περιλαμβανομένου και του σχέδιου Σαχαλίνη 1.

Αυτήν τη στιγμή εξετάζει πώς να σταματήσει τις άλλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ρωσία, που περιλαμβάνουν τις πωλήσεις των δημοφιλών λιπαντικών της Mobil έως τις 24 Ιουνίου, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις γύρω από το θέμα αυτό.

Η Exxon Mobil δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει το ενδεχόμενο αυτό.

Η Exxon Mobil είχε στο δυναμικό της περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους σε όλη την Ρωσία, με γραφεία στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, στο Γιεκατερίνεμπουργκ και στο Γιούζνο-Σαχαλίνσκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συζητήσεις για την αποχώρησή της από την Ρωσία άρχισαν αφότου δεκάδες δυτικές εταιρείες – από την Apple και την Boeing έως την BP, την Shell και την Equinor – διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ή ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους στην Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.