ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ.Φράγκος για ομογενείς στην Μαριούπολη: «Έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει όσους ήθελαν να φύγουν»

Τι είπε στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ

Φ.Φράγκος για ομογενείς στην Μαριούπολη: «Έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει όσους ήθελαν να φύγουν»

Μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση που θα είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε επιδιαιτητή και θα είχε διασώσει πολλές χιλιάδες ομογενών από τον πόλεμο, κατέθεσε ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί. καλεσμένος των δημοσιογράφων Δ. Καμπουράκη και Λ. Φλυτζάνη. 

Συγκεκριμένα ο Φ.Φράγκος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να μην είχε υπάρξει αντιπαράθεση με την Μόσχα σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια ανθρωπιστική επιχείρηση με την έγκριση της Ρωσίας προκειμένου να φυγαδευθούν μακριά από τις φλόγες του πολέμου, χιλιάδες ομογενείς σε μια επιχείρηση ανάλογη με αυτή του 1991 στο Σοχούμι της Γεωργίας.

Δηλαδή για όποιους θα ήθελαν να φύγουν, καθώς οι περισσότεροι είναι φιλορώσοι και βλέπουν ως λύτρωση την έλευση των Ρώσων στην περιοχή και την παύση της κυριαρχίας του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ).

Και έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον Βασίλειο Ντερτιλή (1949-2012), τον αξιωματικό του ΠΝ που εκτέλεσε την επιχείρηση.

Η επιχείρηση “Χρυσόμαλλο Δέρας”», η απεμπλοκή δηλαδή των Ελλήνων ομογενών από το Σοχούμι του εμφυλίου πολέμου, το πρωί της 15ης Αυγούστου του 1993 έμπαινε στην τελική της φάση. Το πλοίο Viscountess έφτασε στην πρωτεύουσα της Αμπχαζίας, παρέλαβε τους ομογενείς μας και τους έφερε στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Αύγουστο του 1993, ένα άλλο ελληνικό πλοίο το Viscountess έφτανε και πάλι στην ίδια περιοχή, για να παραλάβει τους Έλληνες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο Σοχούμι (αρχ. Διοσκουριάδα) για να τους οδηγήσει πίσω στην Ελλάδα…

Ο Βασίλειος Ντερτιλής (1949-2012), αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού είχε αναλάβει τη νέα (επικίνδυνη) επιχείρηση “Χρυσόμαλλο Δέρας”, για λογαριασμό του ελληνικού κράτους. Ανήμερα της Παναγίας, τον Αύγουστο του 1993 ο αξιωματικός του Π.Ν. θα έφθανε στο Σοχούμι. Μία ομάδα δέκα ανδρών των ειδικών αποστολών θα σταλεί στη Γεωργία για να οργανώσει την εκκένωση των ελληνικών χωριών από την ορεινή Αμπχαζία.

Η επιβίβαση των ομογενών στο πλοίο έγινε με απόλυτη τάξη. Ο Βασίλειος Ντερτιλής και η ομάδα του έκλειναν εκείνη την ώρα την ιστορία 3.000 χρόνων της παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή.

Πάντως ο Φ.Φράγκος υποστήριξε ότι υπήρξε, γενικά, «λάθος προσέγγιση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου με το επιχειρησιακό σχέδιο στην Ουκρανία».

Για την αποστολή της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία είπε «υπήρξε ανεξήγητη η σπουδή» για την υλοποίησή της: «Πρώτα περιμένεις να το πράξουν, αλλά κράτη και μετά στέλνεις τα κατασχεμένα 20.000 τυφέκια Kalashnikov..».

Και να ήταν μόνο αυτά: Οι ρουκέτες των 122 χλστ. και τα αντιαρματικά RPG-18 λείπουν πολύ από τις ελληνικές αποθήκες πυρομαχικών…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε την συνέντευξη του στρατηγού Φ.Φράγκου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.