ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γάζα: «Κανένα νόημα για συνομιλίες εκεχειρίας – Οι απαιτήσεις της Χαμάς είναι εκτός πραγματικότητας» λέει ο Μ.Νετανιάχου

«Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση στη Ράφα»

Γάζα: «Κανένα νόημα για συνομιλίες εκεχειρίας – Οι απαιτήσεις της Χαμάς είναι εκτός πραγματικότητας» λέει ο Μ.Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε στο Κάιρο διαπραγματευτές για συνομιλίες για μια συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας αλλά οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές δεν επέστρεψαν για περαιτέρω συνομιλίες καθώς οι απαιτήσεις της Χαμάς ήταν εκτός πραγματικότητας.

Ο Νετανιάχου είπε ότι δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις έως ότου η Χαμάς κάνει αλλαγές στα αιτήματά της.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε επίσης ότι μια ευρύτερη διπλωματική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να συνεχίσει την επιχείρησή του στην Ράφα, την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας όπου περίπου 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν συνωστιστεί.

Όπως ανέφερε, αν δεν συνεχιστεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εκεί το Ισραήλ θα «χάσει τον πόλεμο» κατά της Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του στη Ράφα ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ανέφερε επίσης ότι μια ευρύτερη διπλωματική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Οι δηλώσεις από την πλευρά των διαπραγματευτών του Κατάρ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες τις τελευταίες ημέρες», παραδέχθηκε σήμερα από το Μόναχο ο πρωθυπουργός του Κατάρ.

«Παραμένουμε πάντα αισιόδοξοι. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πλησιάσουμε» σε μια συμφωνία, τόνισε ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι, η χώρα του οποίου μεσολαβεί τους τελευταίους μήνες, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο για να τερματιστούν οι μάχες.

Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, αλλά όπως και με τις προηγούμενες συμφωνίες υπήρχαν δύο στοιχεία, οι ανθρωπιστικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας και ο αριθμός των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς.

«Πιστεύω ότι σε αυτή τη συμφωνία μιλάμε για μια μεγαλύτερη κλίμακα και εξακολουθούμε να βλέπουμε κάποιες δυσκολίες στο ανθρωπιστικό μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι αν οι διαπραγματεύσεις για το ανθρωπιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε συμφωνίας προχωρήσουν, τότε το εμπόδιο για τον αριθμό των ανθρώπων που θα αφεθούν ελεύθεροι και από τις δύο πλευρές θα αρθεί τελικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.