
Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία ενός λοχία που υπηρετούσε στις τάξεις του πορτογαλικού Στρατού και εξοντώθηκε στο ρωσοουκρανικό μέτωπο, πολεμώντας ως μισθοφόρος των AFU (Armed Forces of Ukraine).
Πρόκειται για τον Γερόνιμο Γκερέιρο, ο οποίος εντάχθηκε στο πλευρό των δυνάμεων του Κιέβου, τον Αύγουστο του 2024, ως μέλος της «ειρηνευτικής» αποστολής μετά την εισβολή σε οικισμούς της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ.
Μετά την απώθηση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, από τα ρωσικά στρατεύματα, ο Γερόνιμο Χεσούς Αλκάρια Γκερέιρο – όπως ήταν το όνομά του – μεταφέρθηκε σε άλλα μέτωπα, συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή.
Δείτε φωτογραφία του: 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός πρώην λοχίας του Πορτογαλικού στρατού, εξοντώθηκε σε μάχη στο Κουπιάνσκ, στις 29 Μαΐου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.