ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατρός νοσοκομείου της Γάζας: «Το προσωπικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον τεράστιο αριθμό ασθενών»

«Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση - Δεν υπάρχει άλλος χώρος»

Γιατρός νοσοκομείου της Γάζας: «Το προσωπικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον τεράστιο αριθμό ασθενών»

Ο επικεφαλής του χειρουργείου στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Σίφα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε ότι το προσωπικό «δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» στον τεράστιο αριθμό ασθενών που περιθάλπουν.

Μάλιστα ο γιατρός έστειλε σχετικό βίντεο στο CNN όπου προβάλλονται σκηνές χάους μέσα από το νοσοκομείο.

Στο βίντεο φαίνονται πολλές σειρές ασθενών να βρίσκονται στις δύο πλευρές ενός διαδρόμου του νοσοκομείου, άλλοι σε φορεία, άλλοι ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

«Αυτή είναι η κίτρινη περιοχή του τμήματος επειγόντων περιστατικών μας στο ιατρικό συγκρότημα Σίφα. Τραυματισμένοι άνθρωποι εκεί, εκεί, εκεί…», τονίζει ο Δρ Marwan Sai’ida καθώς κοιτάζει την κάμερα, καλύπτοντας όλο το μήκος του διαδρόμου. «[Είμαστε] κατακλυσμένοι από ασθενείς, τεράστιο αριθμό τραυματιών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«[Είναι] δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση, αυτό είναι φρικτό, το προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτόν τον τεράστιο αριθμό τραυματιών», τονίζει ακόμη και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει άλλος χώρος».

Ο ίδιος είναι επίσης επικεφαλής της Διεθνούς Συνεργασίας στο Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας και υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.000 άτομα στο νοσοκομείο και κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να δράσουν για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.