ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ισπανία δέσμευσε γιοτ που πιστεύεται πως ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία

Ο επιχειρηματίας διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο

Η Ισπανία δέσμευσε γιοτ που πιστεύεται πως ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία

Ένα γιοτ που πιστεύεται ότι ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματίας, Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, κρατείται στις ακτές της Μαγιόρκα με τους ομοσπονδιακού πράκτορες των ΗΠΑ και την Πολιτική Φρουρά της Ισπανίας να κάνουν έρευνες στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Associated Press, οι αστυνομικοί πήγαν στο γιοτ, το οποίο βρίσκεται στη Marina Real στο λιμάνι της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, την πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων Νήσων της Ισπανίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς ο επιχειρηματίας διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά του οποίου αλλά και οντοτήτων της Ρωσίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Ένας εκπρόσωπος της Ισπανικής Πολιτικής Φρουράς επιβεβαίωσε ότι αξιωματικοί της αστυνομίας και του FBI βρίσκονταν στη μαρίνα και έψαχναν το σκάφος νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (4.4.2022) το πρωί και δήλωσε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Πηγή της Πολιτικής Φρουράς είπε στο Associated Press ότι το ακινητοποιημένο γιοτ είναι το Tango, ένα σκάφος 78 μέτρων (254 πόδια) που φέρει τη σημαία των Νήσων Κουκ και, σύμφωνα με το το Superyachtfan.com, μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα που παρακολουθεί τα μεγαλύτερα και αποκλειστικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο, έχει αξία 120 εκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γιοτ είναι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τον Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, έναν δισεκατομμυριούχο και στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ηγείται του Ομίλου Renova με έδρα τη Μόσχα, ενός ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και εξορύξεις μετάλλων, σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.