ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Λιθουανία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

Τι αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times

Η Λιθουανία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

Η Λιθουανία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται την πρωθυπουργό Ίνγκριντα Σιμόνιτε, ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.

«Η Σιμόνιτε είπε στους Financial Times ότι έχει άδεια από το κοινοβούλιο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για εκπαιδευτικούς σκοπούς», ανέφερε το δημοσίευμα, κάτι φυσικά που νομιμοποιεί την όποια στρατιωτική κίνηση της Ρωσίας για αντίποινα στην Βαλτική!

Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι το Κίεβο δεν έχει λάβει ακόμη αίτημα για αποστολή στρατιωτών. Επιπλέον, όπως είπε η Simonyte, η Λιθουανία θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία να διασφαλίσει «ότι έχει την δυνατότητα να ανανεώσει τις ένοπλες δυνάμεις της».

Σημειώνεται πως οι χώρες του ΝΑΤΟ μιλούν όλο και περισσότερο για άμεση επέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την πιθανή αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε αποδεκτό να επιτεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αυτό που συνέβαινε έναν άνευ προηγουμένου γύρο κλιμάκωσης της έντασης, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα.

Τη Δευτέρα, το Γενικό Επιτελείο, για λογαριασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή ασκήσεων στο άμεσο μέλλον, οι οποίες θα δοκιμάσουν την προετοιμασία και την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαίνεται πως οι Δυτικοί πείθουν κράτη στην περιοχή της Βαλτικής να γίνουν άμεσοι στόχοι των Ρώσων σε περίπτωση που επεκταθεί ο πόλεμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.