ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Οδησσός είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος μεταδίδει το BBC

Τι δήλωσε Ουκρανός βουλευτής

Η Οδησσός είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος μεταδίδει το BBC

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματά της κατάφεραν να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση στο λιμάνι της Οδησσού, αναφέρει το BBC. Ωστόσο, οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις άρχισαν τη Δευτέρα να βομβαρδίζουν τα προάστια του λιμανιού, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποκοπής των Ουκρανών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ουκρανός βουλευτής Alexei Goncharenko, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κίεβο, μίλησε στο BBC για την κατάσταση στην Οδησσό, την πόλη που εκπροσωπεί. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει την Οδησσό ως μια από τις ιερές πόλεις της Ουκρανίας, λέει, η οποία δέχθηκε επίθεση επειδή είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η τελευταία φορά που η Οδησσός βομβαρδίστηκε από τους Ναζί ήταν πριν από 80 χρόνια και ο Πούτιν είναι ο «Χίτλερ του 21ου αιώνα»», είπε ο Γκοντσαρένκο στο BBC. Ο απεσταλμένος δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή για ειρηνευτικές συνομιλίες και λέει ότι δεν θα σταματήσει τον πόλεμο, εκτός εάν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην Ουκρανία.

«Θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες διεθνείς κυρώσεις στη Ρωσία, ώστε ο Πούτιν να μην μπορεί να αντέξει τον πόλεμο», είπε ο Γκοντσαρένκο. Προσθέτει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφοδιαστεί με αεροπλάνα – όχι μόνο συστήματα αεράμυνας, γιατί η Ρωσία αυτή τη στιγμή έχει πλεονέκτημα στον αέρα.

Εάν οι ρωσικές δυνάμεις περάσουν την κύρια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Mertvovod που οδηγεί στο Voznesensk, η οποία, σύμφωνα με το CBS News, ανατινάχθηκε με ηρωικές θυσίες για να αποτραπεί η διέλευση των ρωσικών τανκς, τίποτα δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τους Ρώσους να επιτεθούν σε άλλο ουκρανικό πυρηνικό εργοστάσιο, αλλά και «πραγματική ανταμοιβή» για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν – το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας της Οδησσού.

Εάν οι Ρώσοι καταλάβουν την Οδησσό, θα αποκτήσουν στρατηγική βάση σε τμήμα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και θα συνδεθούν με την Κριμαία, την οποία προσάρτησαν το 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι κάτοικοι του Voznesensk συνεχίζουν να οχυρώνουν την πόλη τους, φοβούμενοι περαιτέρω επιθέσεις του ρωσικού στρατού. Οι αναφορές ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικίες στην Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα, που απέχει μόλις 140 περίπου χιλιόμετρα από το Voznesensk, δείχνουν ότι αυτοί οι φόβοι είναι δικαιολογημένοι και η μοίρα τους αβέβαιη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.