ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Ουκρανία κτύπησε με πυραύλους το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία: Ζημιές σε ένα υποβρύχιο κι ένα αποβατικό σκάφος

2 νεκροί 24 τραυματίες από την επίθεση

Η Ουκρανία κτύπησε με πυραύλους το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία: Ζημιές σε ένα υποβρύχιο κι ένα αποβατικό σκάφος

Επίθεση με πυραύλους κατά της Σεβαστούπολης της Κριμαίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/9) οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις. 

Η αντιαεροπορική άμυνας της Ρωσίας ενεργοποιήθηκε και ενεπλάκη για να την αποκρούσει, σύμφωνα με τον Μόσχα κυβερνήτη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε: «Απόψε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση με δέκα πυραύλους  cruise στο εργοστάσιο επισκευής πλοίων S. Ordzhonikidze στην πόλη της Σεβαστούπολης, ενώ τρία μη επανδρωμένα σκάφη επιτέθηκαν σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το αποτέλεσμα ήταν δύο άνθρωποι νεκροί και 26 τραυματίες ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο εργοστάσιο S. Ordzhonikidze. Όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν υπάλληλοι του εργοστασίου.

Υπέστησαν ζημιές, το πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο Rostov-on-Don και το αποβατικό πλοίο Minsk, καθώς και τα δύο πραγματοποιούσαν επισκευές σε ειδικές δεξαμενές».

Ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος Bombardier Challenger 650 Artemis κάνει κύκλους πάνω από τη Ρουμανία αυτές τις ώρες ενώ νότια της Κριμαίας, εντοπίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης μεγάλου ύψους RQ-4 Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που απογειώθηκε από αεροπορική βάση Σιγκονέλα στην Ιταλία.

Εκτός από το αμερικανικό UAV RQ-4 Global Hawk, στις αρχές αυτού του μήνα εντοπίστηκε ένα αεροσκάφος ελέγχου μάχης και προσδιορισμού στόχου E-8C JSTARS στην κατεύθυνση του Καλίνινγκραντ.

Ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο κυβερνήτης στη Σεβαστούπολη, λιμάνι που αποτελεί τη βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε μέσω Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε «μη πολιτική εγκατάσταση».

Χρήστες της πλατφόρμας Telegram ανέφεραν πως φλέγεται το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, όπου κατασκευάζονται και επισκευάζονται πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού.

Αργότερα, ο κ. Ραζβαβάγεφ το επιβεβαίωσε, προσθέτοντας πως κατά τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 24 τραυματίες.

Δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.