ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Πολωνία προμήθευσε με όπλα αξίας 1,5 δισ. ευρώ την Ουκρανία

Εφοδίασε τον ουκρανικό Στρατό με εξοπλισμό μείζονος σημασίας για την εθνική της κυριαρχία

Η Πολωνία προμήθευσε με όπλα αξίας 1,5 δισ. ευρώ την Ουκρανία

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, ανακοίνωσε χθες Σάββατο πώς η Πολωνία προμήθευσε την Ουκρανία με όπλα αξίας 1,5 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την επέμβαση της Ρωσίας.

«Ως σήμερα, η Πολωνία έχει μεταβιβάσει στον ανατολικό μας γείτονα στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας περίπου 7 δισεκ. ζλότι, δηλαδή 1,6 δισεκ. δολαρίων», είπε ο κ. Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια συνάντησής του στην Κρακοβία (νότια) με τον ουκρανό ομόλογό του Ντένις Σμίχαλ.

«Ο εξοπλισμός αυτός σώζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, της Πολωνίας και της Ευρώπης», επιχειρηματολόγησε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, η πολωνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως εφοδίασε τον ουκρανικό Στρατό με αντιαρματικούς πυραύλους, αντιαεροπορικούς πυραύλους, όλμους, πυρομαχικά, καθώς και UAVs.

40 άρματα μάχης και περίπου 60 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού συγκαταλέγονται επίσης στο υλικό που προμήθευσε η Βαρσοβία στο Κίεβο, σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ· η πολωνική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις παραδόσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Κρακοβία, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ιδίως των μεταφορών φορτίων ουκρανικών εμπορευμάτων, προκειμένου το Κίεβο να μπορέσει να παρακάμψει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών από τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτήρισαν εξάλλου τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας «ξεκάθαρα ανεπαρκείς» και κάλεσαν για ακόμη μια φορά να επιβληθούν νέες κυρώσεις στο πετρέλαιο, το αέριο και τον άνθρακα που εξάγει η Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.