ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Η πτώση της Μαρίνκα «σφραγίζει» την μοίρα της Αβντίιβκα: Απελευθερώθηκαν δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στην τελική έφοδο

Πλέον οι Ρώσοι έχουν εξασφαλίσει τα νώτα τους

Η πτώση της Μαρίνκα «σφραγίζει» την μοίρα της Αβντίιβκα: Απελευθερώθηκαν δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στην τελική έφοδο

H κατάληψη της Μαρίνκα από τους Ρώσους απελευθέρωσε μεγάλο μέρος των δυνάμεων των ρωσόφωνων του Ντονέτσκ, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν θέσεις μάχης νοτιοδυτικά της Αβντίιβκα.

Η ήττα στην Μαρίνκα «σφραγίζει» και την μοίρα της Αβντίιβκα.

Στην Δύση αιφνιδιάστηκαν από την αποχώρηση των Ουκρανών από την Μαρίνκα καθώς δεν υπήρχε σε εξέλιξη καμία μεγάλη ρωσική επίθεση στην περιοχή.

Αποκόπτεται η όποια δίοδος ενίσχυσης των Ουκρανών από την Ζαπορίζια ενώ πλέον σημαντικό πρόβλημα θα έχει και το Βούλενταρ.

Οι Ρώσοι όταν τελειώσουν με την Αβντίιβκα θέτουν στο στόχαστρο το Βούλενταρ και το Κουπιάνσκ.

Ήδη από χθες ο ρωσικός Στρατός διείσδυσε ακόμα περισσότερο σε ουκρανικές οχυρωμένες περιοχές στην Αβντίιβκα αναγκάζοντας τους Ουκρανούς σε συνεχείς αναδιπλώσεις στο εσωτερικό της πόλης.

Στη βόρεια πλευρά, οι κύριες μάχες διεξάγονται κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή Στεποβόι, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν πρόσφατα και απώθησαν τους Ρώσους έξω από τα περίχωρα του χωριού.

Ωστόσο αργότερα, υπό το βάρος μαζικών πληγμάτων από Πυροβολικό και Αεροπορία, υποχώρησαν στις αρχικές τους θέσεις.

Οι μάχες συνεχίζονται εντός του εργοστασίου οπτάνθρακα στην Αβντίιβκα όπου οι Ρώσοι έχουν καταλάβει τα πρώτα κτίρια και υποβάλουν τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις σε μπαράζ πυρών Πυροβολικού για να αποφύγουν να έχουν απώλειες σε προσωπικό.

Δεν θέλουν να έχουν ένα νέο Azovstal που θα κόστιζε σε αίμα και χρόνο.

Επιπλέον, οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει με επιτυχία νότια της συνοικίας Νοβοκαλίνοβε, καταλαμβάνοντας οχυρές θέσεις κατά μήκος της δεξαμενής νερού.

Προχωρώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, η θέση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει βελτιωθεί σημαντικά στο πλαίσιο της επίθεσης στο Νοβοκαλίνοβε.

Στα δυτικά της Αβντίιβκα, έχουν καταφτάσει τα πρώτα αποσπάσματα εφόδου των Ρώσων από την Μαρίνκα και με την υποστήριξη του Πυροβολικού και της Αεροπορίας, έχουν καταλάβει τα υψώματα ανατολικά του Σεβέρνι.

Ταυτόχρονα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σε αυτό το τμήμα πραγματοποιούν λιγότερη αντίσταση από πριν.

Οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και η έλλειψη εξοπλισμού και πυρομαχικών έχουν επηρεάσει το ηθικό των Ουκρανών.

Αυτή την στιγμή το κύριο πρόβλημα για τους Ρώσους προκαλείται από τις νάρκες που έχουν τοποθετηθεί στα χωράφια γύρω από κατοικημένες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.