ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Oι Ρώσοι κατέλαβαν το Βέσελε και «άνοιξε» ο δρόμος για το Σεβέρσκ

Πρόκειται για οικισμό μεγάλης στρατηγικής σημασίας

Oι Ρώσοι κατέλαβαν το Βέσελε και «άνοιξε» ο δρόμος για το Σεβέρσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Βέσελε στα περίχωρα του Τσάσιβ Γιαρ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα χθες Πέμπτη, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το Σεβέρσκ.

«Το χωριό Βεσέλε τέθηκε υπό έλεγχο», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Πρόκειται για οικισμό με μεγάλη στρατηγική σημασία νοτιοδυτικά της πόλης Σολεντάρ, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε οδικό κόμβο που επιτρέπει στους Ρώσους να κατευθυνθούν  προς το Σεβέρσκ από τα νότια.

Oι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές με μια αιφνιδιαστική αεραπόβαση κτύπησαν την ουκρανική δύναμη από την βόρεια πλευρά του Βέσελε και κατέλαβαν τον οικισμό.

Το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν πίσω από τον ποταμό Σούχα Πλότβα καθώς είχαν περικυκλωθεί από τους Ρώσους.

Από το Βέσελε ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπο του Μπάκχμουτ στις 4 Ιουνίου το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει πως οι Ουκρανοί έχουν χάσει πλέον όλα τα εδαφικά κέρδη που είχαν αποκτήσει κατά την αντεπίθεσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.