ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρωσία ξαναγίνεται ο αδιαφιλονίκητος σιτοβολώνας του κόσμου: Θα δέχεται 130 βαγόνια σιταριού κάθε ημέρα από το Λουγκάνσκ

Για να αδειάσουν οι αποθήκες για να μπει η νέα σοδιά

Η Ρωσία ξαναγίνεται ο αδιαφιλονίκητος σιτοβολώνας του κόσμου: Θα δέχεται 130 βαγόνια σιταριού κάθε ημέρα από το Λουγκάνσκ

Η μία από τις δύο αυτόνομες επαρχίες του Ντονμπάς ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα αρχίσει να στέλνει σιδηροδρομικώς στη Ρωσία το σιτάρι που απελευθέρωσαν οι δυνάμεις της, και αυτό θα σημάνει την επανέναρξη αναφοράς της Ρωσίας ως ο σιτοβολώνας του κόσμου.

Ο Γιούρι Πρόνκο, ο «υπουργός Γεωργίας» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ανέφερε ότι μέχρι τώρα έστελναν σχετικά μικρές ποσότητες σιταριού με φορτηγά.

«Αύριο είναι μια ιστορική στιγμή – τα πρώτα βαγόνια θα πάνε στη Ρωσία. Πενήντα βαγόνια, περισσότεροι από 3.000 τόνοι» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό Tass.

Σύμφωνα με το Tass, τα σιλό στο απελευθερωμένο τμήμα του Λουχάνσκ περιείχαν περίπου 300.000 τόνους χειμερινού σταριού και 200.000 τόνους σπόρους ηλίανθου, που είχαν απομείνει από τις προηγούμενες σοδειές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόνκο είπε ότι τα σιλό ήταν μισογεμάτα και για να αδειάσουν ώστε να φυλαχθεί εκεί η επόμενη σοδειά θα πρέπει να εξάγονται καθημερινά 120-130 βαγόνια με σιτηρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.