ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρωσία χρησιμοποιεί με επιτυχία μια σύνδεση τεσσάρων μαχητικών Su-57 στην Ουκρανία

Τα μαχητικά έχουν ενιαίο δίκτυο πληροφοριών

Η Ρωσία χρησιμοποιεί με επιτυχία μια σύνδεση τεσσάρων μαχητικών Su-57 στην Ουκρανία

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν τη χρήση του συνδέσμου Su-57 σε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Ποπόφ, Επίτιμος Πιλότος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε:

«Τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, που περιλαμβάνει το Su-57, έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ευρύ φάσμα όπλων σε αυτά και το ίδιο το μηχάνημα βοηθά στην αποφυγή σφαλμάτων πιλότου» και συνέχισε:

«Μελετούμε τις δυνατότητες του Su-57 και τις τακτικές δυνατότητες του αεροσκάφους, σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Αυτό είναι πολύ πολύτιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς στον εναέριο χώρο είναι ελάχιστα αντιληπτά από τις δυνάμεις και τα μέσα αεράμυνας. 

Επιπλέον, αυτά τα μηχανήματα χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα όπλων, από παλιούς πυραύλους και βόμβες ελεύθερης πτώσης μέχρι υπερηχητικά όπλα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ποπόφ.

Ο ίδιος επέστησε επίσης την προσοχή, στον υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης στο Su-57.

«Ο αυτόματος έλεγχος, η μεταφορά δεδομένων και ο συντονισμός με άλλους μαχητές είναι αρκετά καλά αναπτυγμένοι εδώ. 

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα στο αεροσκάφος που λειτουργεί ως εικονικός συγκυβερνήτης. Αυτό βοηθά στο θέμα της επιλογής στόχου, και κατά τη στόχευση και κατά τον καθορισμό των συντεταγμένων », εξήγησε.

Τώρα ο στρατός μας «πρέπει να κατανοήσει πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα στον σύνδεσμο παρουσία παρεμβολών από τον εχθρό, καθώς και σε καταστάσεις μονομαχίας», σημειώνει.

«Επιπλέον, με το Su-57, οι εκτοξεύσεις και οι βομβαρδισμοί πυραύλων πραγματοποιούνται με υψηλό βαθμό ακρίβειας και ασφάλειας. 

Η μέγιστη κυκλική απόκλιση είναι μόνο περίπου δέκα μέτρα, και όταν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο τύπο όπλου, ακόμη και δύο μέτρα. Δηλαδή, εάν, για παράδειγμα, εργαζόμαστε σε μια γέφυρα στο έδαφος του εχθρού, τότε μπορούμε να χτυπήσουμε με ακρίβεια την υποστήριξη και να μην καταστρέψουμε ολόκληρη τη δομή », είπε ο ειδικός.

Έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία χρησιμοποίησε μια σύνδεση τεσσάρων μαχητικών Su-57 συνδεδεμένων σε ένα ενιαίο δίκτυο πληροφοριών, για να καταστρέψει την αεράμυνα. Αυτό ανέφερε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti .

«Τα αεροπλάνα ενσωματώθηκαν σε ένα δίκτυο πληροφοριών μέσω συστημάτων αυτόματης επικοινωνίας, μετάδοσης δεδομένων, πλοήγησης και αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο», είπε.

Το Su-57 είναι ένα ρωσικό πολυλειτουργικό μαχητικό πέμπτης γενιάς, σχεδιασμένο να καταστρέφει όλους τους τύπους εναέριων, επίγειων και επιφανειακών στόχων. Διαθέτει υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης, εσωτερικό οπλισμό, επίστρωση που απορροφά ραντάρ, καθώς και το πιο πρόσφατο σετ εξοπλισμού επί του σκάφους.

Το μαχητικό μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα κατευθυνόμενων και μη κατευθυνόμενων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αέρος-αέρος, μικρής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας, κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος-εδάφους διαφόρων οικογενειών (Kh-31, Kh-35, Kh-38 , Kh-58, Kh-59), ρυθμιζόμενες αεροβόμβες διαμετρήματος 250, 500 και 1500 κιλών (η τελευταία από εξωτερικά σκληρά σημεία). Το μέγιστο φορτίο μάχης του αεροσκάφους είναι 10 τόνοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.