ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ζίγκριντ Κάαγκ θα αναλάβει νέα συντονίστρια του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και ανοικοδόμηση της Γάζας

Η Z.Κάαγκ θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 8 Ιανουαρίου

Η Ζίγκριντ Κάαγκ θα αναλάβει νέα συντονίστρια του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και ανοικοδόμηση της Γάζας

Η Ζίγκριντ Κάαγκ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, διορίστηκε συντονίστρια της ανθρωπιστικής βοήθειας και της ανοικοδόμησης της Γάζας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ενέκρινε ψήφισμα για την παροχή βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τον διορισμό της, εξηγώντας ότι η Κάαγκ «θα διευκολύνει, θα συντονίζει, θα ελέγχει και θα επαληθεύει τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα» ενώ στα καθήκοντά της θα είναι η «εφαρμογή ενός μηχανισμού για την επιτάχυνση των αποστολών» με τη μεσολάβηση κρατών που δεν εμπλέκονται στον πόλεμο.

Η Κάαγκ θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 8 Ιανουαρίου.

Το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ δεν ζητούσε την κατάπαυση του πυρός, έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις μίας εβδομάδας, προκειμένου να αποφευχθεί το βέτο εκ μέρους των ΗΠΑ.

Ζητά όμως να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων στην ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη παύση των εχθροπραξιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κάαγκ ήταν μέχρι σήμερα υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος στην απερχόμενη κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.