
Δορυφορικές εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν μεγάλη πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Φουτζέιρα των ΗΑΕ.
Τα ΗΑΕ εξετάζουν το πάγωμα άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ιρανικά περιουσιακά στοιχεία και την κατάσχεση ιρανικών πλοίων, σύμφωνα με την WSJ, ως αντίποινα για επιθέσεις που θα μπορούσαν να διακόψουν τις οικονομικές ζωτικές γραμμές της Τεχεράνης και να κλιμακώσουν τις οικονομικές πιέσεις.
Οι Ιρανοί από την πλευρά τους προειδοποίησαν ότι αν συμβεί αυτό «θα εξαφανίσουν το κρατίδιο» που αριθμεί μόλις 1 εκατ. ντόπιους πολίτες (το Ιράν έχει πληθυσμό 93 εκατ.) και είναι σε μετωπική σύγκρουση με την Σαουδική Αραβία, που πολύ θα ήθελε μια τέτοια εξέλιξη.
Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ προειδοποίησε μέσω των FT ότι η συνέχιση του πολέμου θα μπορούσε να αναγκάσει τα κράτη του Κόλπου να αναστείλουν τις εξαγωγές ενέργειας εντός εβδομάδων, οδηγώντας ενδεχομένως τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 150 δολάρια ανά βαρέλι και προκαλώντας παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.