ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

ΗΠΑ: Λένε ότι κατέστρεψαν πριν εκτοξευθούν έξι πυραύλους cruise των Χούθι

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης

ΗΠΑ: Λένε ότι κατέστρεψαν πριν εκτοξευθούν έξι πυραύλους cruise των Χούθι

Η αμερικανική κεντρική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM) ανακοίνωσε, το βράδυ του Σαββάτου (3/2), ότι οι δυνάμεις της, έπληξαν έξι αντιπλοϊκούς πυραύλους πλεύσης των Χούθι, που ήταν «έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα».

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους cruise σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης και διαπίστωσαν ότι αποτελούν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της CENTCOM αναφέρει ότι «στις 3 Φεβρουαρίου, περίπου στις 7:20 μ.μ. (ώρα Σαναά), οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγματα σε αυτοάμυνα εναντίον έξι αντιπλοϊκών πυραύλων cruise των Χούθι που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους cruise σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι και διαπίστωσαν ότι αποτελούσαν άμεση απειλή για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή.

Η ενέργεια αυτή θα προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και θα καταστήσει τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα για το Πολεμικό Ναυτικό και τα εμπορικά πλοία των ΗΠΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.