
Σε εξέλιξη βρίσκεται η «προληπτική επίθεση» του Ισραήλ κατά του Ιράν, με τους Ισραηλινούς να αναφέρουν πως στο πρώτο «κύμα» έχουν κτυπηθεί 30 στόχοι, μεταξύ αυτών η κατοικία του Ιρανού Προέδρου, Μασούντ Πεζεσκιάν και τα κεντρικά γραφεία των Φρουρών της Επανάστασης.
BREAKING: Initial Israeli report of an attempted assassination of Iranian President Masoud Pezeshkian. pic.twitter.com/NcI4li5P3o
— Clash Report (@clashreport) February 28, 2026
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει κλείσει τον ισραηλινό εναέριο χώρο για τις πολιτικές πτήσεις και κάλεσε τους πολίτες να μην προσέρχονται στα αεροδρόμια.
Μια ισραηλινή πηγή ασφαλείας αναφέρει ότι η επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν είναι μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ, σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12.
Footage from East Tehran#Iran #Tehran #Israel pic.twitter.com/K9lnMIXtF7
— ~Yuvi✨ (@GamerBoy123012) February 28, 2026
Αναφέρει επίσης ότι οι επιθέσεις στοχεύουν σε τοποθεσίες από τις οποίες το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και οι Ισραηλινοί καλούνται να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια, αλλά να μην εισέλθουν σε αυτά.
Τις τελευταίες ώρες η Ουάσινγκτον διέρεε μέσω πηγών, πως θα προτιμούσε να χτυπήσει πρώτα το Ισραήλ το Ιράν, ώστε στη συνέχεια η Τεχεράνη να αντεπιτεθεί, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για ευρύτερη στήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης σε περίπτωση εμπλοκής των ΗΠΑ.
🚨🇮🇱🇮🇷 BREAKING
Israel’s Defence Minister says Israel has launched a preemptive strike against Iran to remove threats to the state.
Source: @clashreport https://t.co/G9Ko734TvT pic.twitter.com/3phYHTDpXY
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) February 28, 2026
Το πρακτορείο FARS μετέδωσε ότι πύραυλοι έπληξαν την κεντρική συνοικία Τζομχούρι στην πρωτεύουσα του Ιράν και τον δρόμο όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.